Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Ευλογημένος είναι εκείνος ο άνθρωπος, που δεν θέλει να κάνει το δάσκαλο ούτε τον αρχηγό


Ευλογημένος είναι εκείνος ο άνθρωπος, που δεν θέλει να κάνει το δάσκαλο ούτε τον αρχηγό.
Τρία Ουράνια χαρίσματα συνοδεύουν ένα τέτοιο άνθρωπο: το πρώτο ονομάζεται ειρήνη, το δεύτερο ονομάζεται σοφία, και το τρίτο ονομάζεται ευδοξία.
Ο Κύριος είπε στους μαθητές Του: ”Μηδέ κληθήσετε καθηγηταί εις γαρ υμών εστιν ο καθηγητής, ο Χριστός” (Ματθ. 23, 10).
Εσείς που ανελλιπώς μελετάτε την Αγία Γραφή ίσως θα βρεθείτε σε αμηχανία, προκειμένου να φέρετε σε συμφωνία την παραπάνω σαφή εντολή με την επόμενη: ”Πηγαίνετε να κηρύξετε και να διδάξετε όλους τους λαούς”. (Ματθ. 28, 19-20).
Ο Κύριος στέλνει τους μαθητές Του να διδάσκουν, αλλά τους απαγορεύει να ονομάζονται δάσκαλοι. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Πράγματι θα ήταν δύσκολο να το κατανοήσουμε, αν δεν έλεγε στο τέλος: ”Εις γαρ υμών εστιν ο καθηγητής, ο Χριστός”. Αυτό σημαίνει: Εγώ είμαι ο Δάσκαλος και η διδασκαλία είναι δική μου. Εγώ είμαι ο μοναδικός αληθινός Δάσκαλος και εσείς είστε μόνο φορείς της διδασκαλίας Μου. Έφερα τη διδασκαλία Μου από τον ουρανό και την αποκάλυψα σε σας. Δεν την ανακαλύψατε εσείς, αλλά την ακούσατε από Μένα και την δεχτήκατε.
Εγώ είμαι ο Δάσκαλος. Το έργο σας είναι να διδάξετε τα λόγια μου στους ανθρώπους όπως προσφέρατε εκείνους τους πέντε άρτους, τους οποίους Εγώ ευλόγησα και πολλαπλασίασα. Τότε Εγώ ήμουν ο Οικοδεσπότης και εσείς οι υπηρέτες γύρω από το τραπέζι μου. Τώρα σας λέγω ότι Εγώ είμαι ο Δάσκαλος και εσείς είστε υπηρέτες του θεϊκού λόγου.
Με αυτά τα λόγια ο Κύριος ήθελε πρώτο, να επιστήσει την προσοχή στους μαθητές Του, πως μόνον Αυτός είναι ο Δάσκαλος της σωτήριας και ουράνιας διδασκαλίας. Δεύτερο, να προστατέψει τους μαθητές Του από την υπερηφάνεια, γιατί από αυτήν δεν μπορούν να προστατευθούν οι αυτοαποκαλούμενοι δάσκαλοι, επειδή πιστεύουν ότι έχουν δική τους πρωτότυπη διδασκαλία.
Τρίτο, οι μαθητές Του, συνειδητοποιώντας πως ήταν μόνο φορείς της διδασκαλίας Του καταλάβαιναν πως έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικοί. Έπρεπε να παραδίδουν την διδασκαλία Του ακριβώς όπως τη διδάχτηκαν, χωρίς να συμπληρώνουν και χωρίς να αφαιρούν κάτι.
Οι Άγιοι Απόστολοι είχαν πλήρη συναίσθηση της διδασκαλικής τους αποστολής. Γι’ αυτό το λόγο ο Απόστολος Ιάκωβος προειδοποιεί τους βαπτισμένους Χριστιανούς: ”Αδελφοί μου μη κάνετε όλοι σας το δάσκαλο, γιατί πρέπει να ξέρετε ότι οι δάσκαλοι θα κριθούμε πιο αυστηρά. Όλοι μας κάνουμε πολλά σφάλματα. Αν κάποιος δεν κάνει σφάλματα με τα λόγια, αυτός είναι τέλειος άνθρωπος και ικανός να χαλιναγωγήσει όλο τον εαυτό του” (Ιάκ. 3, 1-2).
Τα ψέματα των ψευδοδιδασκάλων προκάλεσαν μεγάλες αιματοχυσίες στον κόσμο. Γι’ αυτό το λόγο ο Άγιος Παύλος προειδοποιεί όλους τους Χριστιανούς με τα εξής:
”Προσέχετε καλά, μη σας εξαπατήσει κανείς με τους απατηλούς και κούφιους συλλογισμούς της ανθρώπινης σοφίας, που στηρίζονται σε ανθρώπινες παραδόσεις και σε μία λανθασμένη πίστη προς τα στοιχεία του κόσμου και όχι στη διδασκαλία του Χριστού (Κολ. 2, 8). β. που συνεχώς μαθαίνουν και ποτέ δεν μπορούν να φτάσουν στην τέλεια γνώση της αλήθειας (Τιμ. Β’, 3, 7). γ. Γιατί θα ‘ρθει καιρός που οι άνθρωποι δε θα ανέχονται τη σωστή διδασκαλία, αλλά θα συγκεντρώνουν γύρω τους πλήθος από δασκάλους, που να ταιριάζουν με τις επιθυμίες τους, για ν’ ακούν αυτά που τους αρέσουν ”(Τιμ. Β’ 4, 3-4).
Αυτά τα λόγια θα μπορούσε να επαναλάβει και σήμερα ο Απόστολος Παύλος στην Ευρώπη. Με τα ίδια λόγια θα περιέγραφε σήμερα την αρρώστια της λευκής φυλής. Είναι η ίδια ακριβώς αρρώστια που υπήρχε και πριν από δύο χιλιάδες χρόνια: Ίδια αρρώστια, ίδια περιγραφή, ίδια συνταγή και ίδιο φάρμακο.
Υπάρχει κάποιος άλλος στον κόσμο, εκτός από τον Απόστολο Παύλο, που θα μπορούσε να σας εξηγήσει ποια είναι η αιτία του δεύτερου Παγκοσμίου πολέμου; Κανένας, πραγματικά κανένας.
Αμέτρητοι τέτοιοι δάσκαλοι εμφανίστηκαν στους λεγομένους ”πολιτισμένους” λαούς στον εικοστό αιώνα. Αυτοί έδιωξαν τον αληθινό δάσκαλο, το Χριστό.
Καθημερινά μιλούσαν από το πρωί μέχρι το βράδυ, από το βράδυ μέχρι το πρωί, και κάθε λόγος τους ήταν ένα ψέμα, ένα δόλωμα, για να παρασύρει τον άνθρωπο στον όλεθρο.
Διάβαζαν ασταμάτητα, αλλά δεν μπορούσαν να φτάσουν στην αλήθεια με κανένα τρόπο. Δίδασκαν ασταμάτητα στους άλλους, αλλά κανείς από τους μαθητές τους δεν μπορούσε να φτάσει στην αλήθεια.

Στην ουσία, όμως, οι Χριστιανικοί λαοί, από την μια πλευρά πολέμησαν την μοναδική και σωτήρια αλήθεια του Χριστού, και από την άλλη έψαξαν επανειλημμένα την αλήθεια. Η αλήθεια όμως δεν βρισκόταν στη διδασκαλία των ψευδοδιδασκάλων, αλλά στα απλά σπίτια των ψαράδων και στις χωριάτικες καλύβες. Η αλήθεια κρύφτηκε στους τόπους που ζούσαν οι ασκητές, στα κελιά των θεοσεβών ανθρώπων και στις ερήμους που ζούσαν οι μοναχοί. Ολόκληρη η αλήθεια ήταν κρυμμένη μέσα σε μια μόνο λέξη, στο Χριστό.
Η δυσωδία από τις πλανεμένες φιλοσοφίες και τις ψευδοδιδασκαλίες δηλητηρίασαν τον αέρα στην Δύση. Άρχισαν να δηλητηριάζουν και τον αέρα της Ανατολής. Οι λαοί της Ανατολής, που δεν γνώριζαν το Θεό, φοβήθηκαν από τους βαπτισμένους λαούς. Οι δίκαιοι άνθρωποι άρχισαν να θρηνούν, και οι Άγγελοι του ουρανού οργίστηκαν πολύ, που ολόκληρη η γη σείστηκε, και όλοι οι λαοί χτυπήθηκαν από την πύρινη καταιγίδα, προς εξαγνισμό τους.
Ας ελπίσουμε, ότι μέσα από την πύρινη αυτή καταιγίδα, να μετανοήσουν οι άνθρωποι, να καθαρισθεί η βρώμα και ο Ουρανός να ενωθεί με τη γη. Αμήν.

Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς.

ΣΥΡΙΑ:από αυτο το κατώφλι περναέι η Νίκη η ήττα ποτέ ΣΑΙΝΤΑΝΑΓΙΑ


Θεραπεία δαιμονισμένης ἀπό τόν Γέροντα Φιλόθεο Ζερβάκο

http://www.monastiriaka.gr/img/d057fdb062ea7c839e10cd54392a8c56philotheos3.jpg


Η κ. Γιακουμίνα Κοντού το 1962 προσεβλήθη από ακάθαρτο πνεύμα κατόπιν βλασφημίας που εδέχθη από μία συγγενή της. Η κατάστασή της ήταν απελπιστική. Ο σύζυγός της αδυνατούσε να την δαμάσει. Για να την πάει στους γιατρούς έπρεπε να τον βοηθήσουν χειροδύναμοι άνδρες διότι ήταν αδύνατον να το κατορθώσει μόνος του. Οι γιατροί όμως δεν μπόρεσαν να της προσφέρουν τίποτε. Τότε η μητέρα της συνέστησε στον σύζυγό της να την οδηγήσει στην Λογγοβάρδα, στον π. Φιλόθεο. Πως όμως να την μεταφέρουν; Την έδεσαν επάνω στο υποζύγιο και κρατώντας την έφθασαν στην Μονή.
Παρ’ όλη την σύγχυσή της θυμάται πολύ καθαρά πως ο π. Φιλόθεος βγαίνοντας από την πύλη της Μονής δεν πατούσε στην γη. Στη θέα του π. Φιλοθέου το ακάθαρτο πνεύμα την ετάραξε υπερβολικά. Εκείνος όμως την επλησίασε και με πατρική αγάπη της είπε: Δεν με θέλεις παιδάκι μου που είμαι ο πατέρας σου;
 Αφού την σταύρωσε και της διάβασε διάφορες ευχές συνέστησε ιδιαιτέρως στον σύζυγό της να νηστεύουν και να προσευχηθούν πολύ. Από τότε έγινε τελείως καλά και δοξάζει τον Άγιο Θεό, την Κυρία Θεοτόκο και τον πιστό δούλο τους π. Φιλόθεο.
 
 Πηγή: Αφιέρωμα εις τον Άγιον Γέροντα της Πάρου, Αρχιμ. π. ΦΙΛΟΘΕΟΝ ΖΕΡΒΑΚΟΝ + , Εκδ. Ιερόν Γυν. Ησυχαστήριον  «Παναγία η Μυρτιδιώτισσα» Θαψανών Πάρου

Ένα αλλιώτικο τριήμερο



Στο Άγιο Όρος το τριήμερο έχει άλλες διαστάσεις και άλλες έννοιες.  Εκεί δεν έχει γλέντια κοσμικά και πέταμα χαρταετού αλλά έχει γλέντια πνευματικά και πέταμα εγκάρδιας προσευχής προς τα ουράνια.

Του Σπύρου Συμεών
Εμείς εδώ «στον έξω κόσμο» έχουμε συνηθίσει με το να αναφερόμαστε στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας να εννοούμε το Σαββατοκύριακο που προηγείτο καθώς και την Καθαρά Δευτέρα μιας και αποτελεί τριήμερο αργίας για τους περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους και όχι μόνο.
Αναφερόμαστε στα «γλέντια» που ξεκινούν από το βράδυ του Σαββάτου κορυφώνονται το επόμενο αυτό της Κυριακής με καρναβαλικές «παρελάσεις» και ολοκληρώνονται με την πλέον ημέρα αργίας, για το κράτος, με τα καθιερωμένα κούλουμα και το πέταμα του χαρταετού.
Στο Άγιο Όρος όμως το τριήμερο έχει άλλες διαστάσεις και άλλες έννοιες.
Δεν ξεκινά το Σάββατο πριν την Καθαρά Δευτέρα όπως εδώ σε εμάς, αλλά ξεκινά ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας με την έναρξη της Μ. Τεσσαρακοστής, κρατά και εκεί τρεις ημέρες δηλαδή μέχρι την Τετάρτη το μεσημέρι περίπου (ανάλογα το τυπικό).
Εκεί δεν έχει γλέντια κοσμικά και πέταμα χαρταετού αλλά έχει γλέντια πνευματικά και πέταμα εγκάρδιας προσευχής προς τα ουράνια.
Όλοι οι πατέρες στις μονές και στα καλύβια το βράδυ της Κυριακής μετά τον εσπερινό της συγχωρέσεως και το απόδειπνο κλείνονται στα κελιά τους βγαίνουν μόνο για τα απολύτως αναγκαία.
Τράπεζα για φαγητό δεν στρώνεται αυτές τις τρεις μέρες παρά μόνο για τους επισκέπτες λίγο τσάι και λίγα παξιμάδια.
Για τρείς μέρες βγαίνουν από το κελί τους μόνο για να πάνε στην εκκλησία για τις ακολουθίες. Για τρεις μέρες δεν τρώνε παρά μόνο όσοι για λόγους υγείας επιβάλλεται.
Για τρείς μέρες κάποιοι από αυτούς δεν πίνουν ούτε νερό (μπορεί να ακούγεται υπερβολικό μα είναι όντως αληθινό και πολύ από εμάς το έχουμε ζήσει σε τυχόν επισκέψεις μας τέτοιες μέρες).
Για τρείς μέρες σιωπούν είναι ακόμη πιο «μαζεμένοι» από ότι συνήθως. Για τρείς μέρες μένουν κατά το ανθρωπίνως δυνατόν άγρυπνοι.
Για αυτές τις τρείς μέρες κάνουν αδιάλειπτη προσευχή, άλλοι όρθιοι, άλλοι γονατιστοί, άλλοι με μετάνοιες ακόμη κι αυτοί οι ανήμποροι που στα κρεβάτια τους ανίκανοι να σηκωθούν είναι, βρίσκονται με ένα κομποσκοίνι στα χέρια τους και ψελλίζουν. Ψελλίζουν την ευχή. Μια ευχή που περιλαμβάνει άπαντι των κόσμω.
Μια ευχή που ξεκινά από τα φθαρτά τους χείλη και φτάνει εκεί ψηλά στα ουράνια και παντοτινά!!!
Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με τον αμαρτωλό.
Υπεραγία Θεοτόκε πρέσβευε υπέρ ημών.
Και έρχεται το πρωί της Τετάρτης, τότε όλοι βγαίνουν από τα κελιά τους και κατευθύνονται προς τις εκκλησιές.
Τελούν για μία ακόμη φορά τις ακολουθίες και μετέπειτα την Θεία Λειτουργία.
Μετά από αυτό λύεται η σιωπή τους σπάνε τα «δεσμά» ξαναγίνονται άνθρωποι και μπαίνουν στο πρόγραμμα τους αυτό που η καρδιά τους, τους το επιβάλει για την Μεγάλη Τεσσαρακοστή, οδεύουν προς την τράπεζα όπου λιτά τρώνε αλάδωτο.
Για τρεις μέρες ξεπερνούν τον εαυτό τους και γίνονται σκεύη που εκπέμπουν θερμή και αδιάλειπτη προσευχή, όχι πως τις άλλες ημέρες του χρόνου δεν θερμαίνουν την πλάση με την προσευχή τους αλλά αυτές τις τρεις μέρες ξεχωρίζουν, σπάνε τα ανθρώπινα δεσμά και κυριαρχούν στις ανθρώπινες ανάγκες ακόμη και σε αυτές που αποτελούν άκρως βιώσιμες για τον άνθρωπο αυτές της βρώσις και της πόσης.
Δεν τρέφονται με υλική τροφή αλλά με προσευχή και έτσι τρέφουν κι ολόκληρη την πλάση με το έλεος Του, ευχόμενοι πως έστω σε αυτήν την περίοδο του έτους η ανθρώπινη ψυχή θα βρει το Φώς το Αληθινόν και καταπολεμώντας τα πάθη που μας καταστούν δούλους τους θα Αναστηθούμε και θα πορευτούμε εν οδό ειρήνης, φωτός και αληθείας για το υπόλοιπο της ζωής μας.
πηγή 

Προσφυγικό και πολιτική οικονομία


prosf2

Η «παραγωγική» διάσταση του εγκλωβισμού των προσφύγων

Του Δημήτρη Γιαννάτου από τη Ρήξη φ. 121
Ο εκβιαστικός εγκλωβισμός χιλιάδων απελπισμένων προσφύγων στην Ελλάδα έχει και την παράπλευρη οικονομική του διάσταση. Πάντα εντός του πλαισίου της αποικιοποίησης της Ελλάδας και της τράμπας που επιχειρεί η κυβέρνηση: «Πόσα κορμιά θα αποθηκεύσω, προκειμένου να ελαφρώσουν οι υποχρεώσεις μου και να επιβιώσω πολιτικά!»
Σε ανύποπτο χρόνο, η Τασία Χριστοδουλοπούλου, ως αναπληρώτρια υπουργός Μετανάστευσης, προέκρινε τη λύση της ενοικίασης άδειων ξενοδοχείων, άδειων ιδιωτικών κλινικών, δημοτικών κτηρίων καθώς και διαμερισμάτων που μένουν ξενοίκιαστα ανά την Ελλάδα, για την εγκατάσταση των προσφύγων.
Με σχεδόν δεδομένη την εξασφάλιση κονδυλίων από την Ε.Ε για τον σκοπό αυτόν, είναι σίγουρο ότι η παραπάνω προοπτική αποτελεί επόμενο στάδιο στο προσφυγικό ζήτημα.
Το ανθρωπιστικό ζήτημα της στέγασης των προσφύγων, από τη στιγμή που η διέλευσή τους στην Ε.Ε, έχει παγώσει, αναπόφευκτα θα διαμορφώσει και μια νέα «παραγωγική» δραστηριότητα γύρω από τους εγκλωβισμένους ανθρώπους.
Οι μικροί και μεσαίοι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, που έχασαν το σταθερό νοίκι τους, από τα ξενοίκιαστα σπίτια και από τον ΕΝΦΙΑ, θα βρουν στα κονδύλια της Ε.Ε μια διέξοδο.
Γύρω από τα Κέντρα Φιλοξενίας είναι σχεδόν φυσιολογικό να δημιουργηθούν εστίες μικρεμπορίου πάσης φύσεως, από είδη πρώτης ανάγκης μέχρι νομικές, ιατρικές και κοινωνικές υπηρεσίες, είτε μέσω Μ.Κ.Ο, είτε μέσω της ελεύθερης αγοράς. Δραστηριότητες οι οποίες, με τη σειρά τους, θα κινήσουν την ντόπια αγορά και τη μεταφορά εμπορευμάτων από κάθε είδους προμηθευτές, τόσο για τους υποστηριζόμενους, όσο και για τους ανθρώπους που τους βοηθούν. Σταδιακά, άνεργοι επιστήμονες κοινωνικής φροντίδας, με μεροκάματο κοινωφελούς απασχόλησης, θα εργάζονται στα νέα «στρατόπεδα συγκέντρωσης», αποτελώντας εν δυνάμει υποστηρικτές του νεοαποικιοκρατικού καθεστώτος. Ταυτόχρονα, οι περισσότεροι εργαζόμενοι στους χώρους ψυχικής υγείας προέρχονται πολιτικά από την ποικιλόμορφη δικαιωματική αριστερά και οι οποίοι, αν και τσακωμένοι με τον ΣΥΡΙΖΑ, ασυνείδητα θα αμβλύνουν τις αντιστάσεις τους, καθώς συμφωνούν, σε γενικές γραμμές, με τον τρόπο διαχείρισης του προσφυγικού, στο κοινωνικό πεδίο.
Αυτή η παράπλευρη οικονομική εξέλιξη αποτελεί φυσιολογικό και πολυσύνθετο φαινόμενο. Η Ρόζα Λούξεμπουργκ μιλούσε για την αέναη κίνηση συσσώρευσης του κεφαλαίου, που μετατρέπει σε εμπορευματική δράση οποιαδήποτε ανθρώπινη στιγμή και οτιδήποτε «προϊόν» και υπηρεσία μπορεί να αποφέρει κέρδος.
Είναι, επίσης, στη φύση του ανθρώπου μέσα στον καπιταλισμό, αλλά και εξαιτίας της οικονομικής απελπισίας του μνημονίου, που η ευκαιριακή οικονομική επιχειρηματικότητα ενισχύεται ως επιβίωση.
Όμως αποτελεί και πόθο, αν όχι πολιτικοικονομική στρατηγική (αν, βέβαια, έχει οποιαδήποτε στρατηγική) της κυβέρνησης, ώστε να εξομαλύνει αντιδράσεις και να πετύχει μια «ιδεολογική» υπεράσπιση του οικονομικού οφέλους, από την εκβιαστική ενσωμάτωση στην Ελλάδα χιλιάδων ανθρώπων με άλλο προορισμό.
Η εξέλιξη αυτή συνυπάρχει, βέβαια, με την τεράστια ανιδιοτελή και ηρωική εθελοντική προσφορά βοήθειας που δίνει ο ελληνικός λαός στους κατατρεγμένους των πολέμων και της βίας. Όμως, ένας λαός κουρασμένος, λεηλατημένος και πολιτικά ηττημένος, είναι δύσκολο να συνεχίσει να έχει τα υλικά και ψυχικά αποθέματα για να βοηθάει συνεχώς, αντιμετωπίζοντας την οικονομική κρίση, τον ξεριζωμό των προσφύγων και των δικών του παιδιών. Για να συνεχίσουμε να βοηθάμε, χρειάζεται να υπάρχουμε ως λαός και ως χώρα.
Η κοινωνική δυναμική των αδιεξόδων του προσφυγικού μπορεί να οδηγήσει είτε στην ενσωμάτωσή του, με όλες τις αντιφάσεις του, με τρόπο παρασιτικό και διαλυτικό (οικονομική αεριτζήδικη «ανάπτυξη», γκέτο, εμπόριο και παρεμπόριο, κοινωνική δυσαρέσκεια, μαζί με φιλανθρωπία, κοινωνική φροντίδα, αλλά και αύξηση της εκμετάλλευσης ανθρώπων, δημιουργία των απρόσωπων και αποξενωμένων φαινομένων των καπιταλιστικών μητροπόλεων, οικονομική ενίσχυση από Ε.Ε, αλλά ταυτόχρονα συρρίκνωση του τουρισμού, διάλυση εργασιακών σχέσεων κ.α), είτε στην αύξηση των αυταρχικών και ακροδεξιών πολιτικών λύσεων, είτε τέλος στη δημιουργία δημοκρατικών και πατριωτικών αντανακλαστικών, που θα θέσουν συνολικά το ζήτημα της εθνικής επιβίωσης της χώρας.
Μιας επιβίωσης που προϋποθέτει την τελεσίδικη απομάκρυνση από το ξενόδουλο αριστεροδέξιο πολιτικό κατεστημένο. Που προτάσσει την κοινωνική δημοκρατία και την πνευματική αναγέννηση, ενώ αντιμετωπίζει το προσφυγικό ζήτημα γνωρίζοντας τη γεωπολιτική και γεωοικονομική πραγματικότητα της χώρας, θέτοντας όρια και προϋποθέσεις. Τότε η φροντίδα στους πρόσφυγες θα μπορεί να εντάσσεται και να συμβαδίζει με την αυτόκεντρη παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την ανακούφιση των δοκιμαζόμενων λαϊκών τάξεων της πατρίδας μας και δεν θα αποτελεί εκβιαστικό και τυχοδιωκτικό δίλημμα των αεριτζήδικων ελίτ, για να διαιωνίζουν τον οικονομικό και πολιτικό μεταπρατισμό τους, διαλύοντας μια ολόκληρη χώρα.

Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία


Η Εκκλησία μας καθόρισε όλες τις Τετάρτες και Παρασκευές της Μεγάλης Τεσσαρακοστής να τελείται μία άλλη Λειτουργία, η Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων.

Κατά τη Λειτουργία αυτή δεν τελείται Θυσία, δε γίνεται δηλαδή μεταβολή του άρτου και του οίνου σε Σώμα και Αίμα Χριστού. Τα Τίμια Δώρα, ο Άρτος και ο Οίνος είναι έτοιμα, έχουν προαγιασθή (γι' αυτό και λέγεται Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων) κατά την προηγηθείσα θεία Λειτουργία της Κυριακής, είναι πλέον Σώμα και Αίμα Χριστού, και απλώς προσφέρονται προς μετάληψη στους πιστούς.

Ο Ιερέας καθ' εκάστη Κυριακή κόπτει από το πρόσφορο τον λεγόμενο «Αμνόν», δηλαδή το τετράγωνο εκείνο τεμάχιο της σφραγίδας που γράφει ΙΣ-ΧΣ ΝΙ-ΚΑ, και το τοποθετεί επάνω στο ιερό Δισκάριο. Μετ' ολίγο, κατά τη στιγμή του «Σε υμνούμεν...», το τεμάχιον αυτό του άρτου θα μεταβληθεί δια της ευλογίας του Ιερέως σε αυτό τούτο το Σώμα του Κυρίου, όπως και ο οίνος, που είναι στο ιερό Ποτήριο, θα μεταβληθεί και αυτός σε αυτό τούτο το Αίμα του Κυρίου.

Όταν όμως βρισκόμαστε στη πένθιμο περίοδο της Μ. Τεσσαρακοστής, ο Ιερέας, κατά τη Θ. Λειτουργία της Κυριακής, δεν θα κόψει ένα μόνο τεμάχιο εκ της σφραγίδας του προσφόρου, ωσάν αυτό που είπαμε ανωτέρω, αλλά περισσότερα (συνήθως τρία), ανάλογα προς τον αριθμό των Λειτουργιών των Προηγιασμένων που θα τελέσει κατά την εβδομάδα.

Τα τεμάχια αυτά (που δεν κόπτονται όλα από ένα πρόσφορο, αλλ' ένα από κάθε πρόσφορο), θα τα ευλογήσει κατά την ώρα που πρέπει και αυτά θα μεταβληθούν σε Σώμα Χριστού. Από αυτά το ένα θα χρησιμοποιηθεί για τη θεία Μετάληψη της ημέρας εκείνης (Κυριακής), τα άλλα (συνήθως δύο) θα εμβαπτισθούν στο ιερό Ποτήριο, όπου το άγιο Αίμα του Κυρίου, και θα φυλαχθούν σε ειδικό κιβωτίδιο, το ιερό Αρτοφόριο, για τις Λειτουργίες των Προηγιασμένων Δώρων που θα γίνουν εντός της εβδομάδας. Κατ' αυτές τις Λειτουργίες ο Ιερέας θα προσφέρει στους πιστούς προς μετάληψη τα Προηγιασμένα αυτά Δώρα.

Η Λειτουργία των Προηγιασμένων είναι συνυφασμένη με Εσπερινό, είναι δηλαδή βραδινή. Αυτό έχει θεσπιστεί, διότι οι παλιοί Χριστιανοί κατά τις ημέρες της Μ. Τεσσαρακοστής διετέλουν τελείως άσιτοι (νηστικοί) μέχρι των εσπερινών ωρών. Μπορούσαν λοιπόν να εκκλησιαστούν και να κοινωνήσουν κατά τις εσπερινές ώρες. Σήμερα η Λειτουργία των Προηγιασμένων τελείται και κατά την εσπέρα συνηθέστερα όμως τελείται κατά τις πρωινές ώρες προς διευκόλυνση των πιστών.

Η Λειτουργία αυτή δεν έχει τον πανηγυρικό και θριαμβευτικό τόνο των άλλων Λειτουργιών, αλλά δεσπόζει σε αυτή το πένθιμο και κατανυκτικό στοιχείο.Η Λειτουργία των Προηγιασμένων τελείται όλες τις Τετάρτες και Παρασκευές της Μ. Τεσσαρακοστής. Κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα τελείται μόνο τις τρεις πρώτες μέρες αυτής (Μ. Δευτέρα, Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη). Επίσης τελείται και κατά τις ημέρες εορτών ευρισκομένων εντός της περιόδου της Μ. Τεσσαρακοστής. Δεν τελείται κατά τα Σάββατα και τις Κυριακές της Μ. Τεσσαρακοστής. Ο Ιερέας, και αν κρατήσει τα ονόματα, δεν θα τα μνημονεύσει, στην Πρόθεση, αλλά θα τα αφήσει για τη Λειτουργία του Σαββάτου ή της Κυριακής. Επίσης, κατά τη Λειτουργία των Προηγιασμένων δε γίνονται μνημόσυνα.


Γέροντας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος

Ο Νεομάρτυρας Μανουήλ από τα Σφακιά







από τον Κωνσταντίνο Αθ. Οικονόμου, δάσκαλο, συγγραφέα
ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ – ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ: Όταν οι Οθωμανοί κατάφεραν να υποτάξουν, έστω προσωρινά, τα Σφακιά, μετά από κάποια επαναστατική κίνηση των Κρητικών, ανάμεσα στους σκλάβους που πήραν από την περιοχή ήταν κι ο μικρός Μανουήλ, τέκνο μιας ευσεβούς χριστιανικής οικογένειας. Βλέποντάς τον έξυπνο και εργατικό, κάποιοι Τουρκοκρητικοί του έκαναν περιτομή εξισλαμίζοντάς τον με τη βία.
ΜΕΤΑΝΟΙΑ -ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ -ΑΤΥΧΗΣ ΓΑΜΟΣ: Αλλά ο ευλογημένος νέος δεν αποδέχθηκε τον εξισλαμισμό του, έκανε τα αδύνατα δυνατά να φύγει από εκεί. Πραγματικά, λίγα έτη αργότερα, κατάφερε να δραπετεύσει και να πάει στη Μύκονο. Εκεί εξομολογήθηκε, έκανε τον κανόνα του, χρίσθηκε με το Άγιο Μύρο και ζούσε ως Χριστιανός συμμετέχοντας στα Ιερά Μυστήρια. Όταν ενηλικιώθηκε, νυμφεύθηκε και απέκτησε σε λίγα χρόνια έξι παιδιά. Κάποια μέρα αντελήφθη ότι η σύζυγός του τον απατούσε. Ως θεοσεβής άνθρωπος, δεν την κακοποίησε ούτε ανέφερε σε κανέναν το γεγονός, αλλά πήρε τα παιδιά του και έφυγε από το σπίτι της, νοικιάζοντας ένα άλλο, όπου ζούσε ειρηνικά με τα παιδιά του. Ο σύγγαμπρος του, κατ΄άλλους ο αδελφός της συζύγου του, άνθρωπος κακός, τον φοβέριζε συνέχεια πως θα του κάνει κακό, επειδή “περιφρόνησε” την κουνιάδα [ή αδελφή] του.


Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ: Κάποια μέρα, κατέβαινε ο Μανουήλ από την Σάμο στη Μύκονο, μ’ ένα πλοίο φορτωμένο ξυλεία. Συμπτωματικά, συναντάση πλέοντας ένα καράβι του καπουδάν πασά που περιπολούσε στο Αιγαίο ελέγχοντας τα διερχόμενα πλοία, άλλωστε βρισκόμασταν στην εποχή μετά τα Ορλωφικά και τις πρώτες επαναστατικές κινήσεις των Ελλήνων. Διατάχθηκε λοιπόν να πλησιάσουν το πλοίο του για έλεγχο. Μέσα στο καράβι βρισκόταν και ο σύγγαμπρός του [ή κουνιάδος του], ως υπηρέτης του αγά του πλοίου. Αυτός, μόλις είδε τον Μανουήλ από μακριά, έτρεξε αμέσως και είπε στον αγά ότι ο άνθρωπος αυτός που έρχεται τώρα με το φορτωμένο καΐκι, ήταν κάποτε Τούρκος και τώρα ζει ως Χριστιανός. Αμέσως ο πασάς διέταξε να τον ανεβάσουν στο πλοίο.
ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ: Όταν εμφανίστηκε ο άγιος μπροστά του, τον ρώτησε ο αγάς για την πίστη του και ο άγιος του απάντησε: “Χριστιανός είμαι από την γέννησή μου”. “Κάποτε ήσουν Χριστιανός”, του λέει τότε ο αγάς, “μα ύστερα έγινες τούρκος με την θέλησή σου. Γι’ αυτό πρέπει πάλι να γυρίσεις ξανά στην πίστη μας, διότι, αν δεν δεχθείς, θα σε βασανίσω άσπλαχνα μέχρι να ξεψυχήσεις.” Ο άγιος Μάρτυς του Θεού, χωρίς να δειλιάσει διόλου του απάντησε: “Χριστιανός γεννήθηκα, Χριστιανός είμαι και Χριστιανός θέλω ν’ αποθάνω”. Μόλις τ’ άκουσε αυτά ο αγάς τον παρέδωσε να τον βασανίσουν. Για πολλές μέρες, μέχρι να φτάσουν στη Χίο, τον βασάνιζαν με μεγάλη σκληρότητα. Στη Χίο βρισκόταν ο ναύαρχος με τον τουρκικό στόλο.
ΣΤΗ ΧΙΟ: Σαν έφτασαν στη Χίο, ο άγιος παρακάλεσε ένα Υδραίο που υπηρετούσε στο πλοίο να βγει έξω και να του φέρει ένα πνευματικό να εξομολογηθεί. Όμως κανένας πνευματικός δεν τόλμησε να πάει για τον φόβο των Τούρκων. Μόνο κάποιος κρυφά είπε στον Υδραίο να μεταφέρει στον άγιο κάποια λιγοστά πνευματικά ενθαρρυντικά λόγια, τα οποία και του μετέφερε, και εμψυχώθηκε ο μάρτυς. “Κι εγώ αυτόν τον σκοπό έχω”, είπε ο μάρτυς μόλις τ’ άκουσε , “τι να πεθάνω σήμερα τι αύριο. Ο κόσμος είναι προσωρινός. Παρά να πεθάνω αύριο κολασμένος καλύτερα σήμερα για την πίστη μου και να σώσω την ψυχή μου”. Ο αγάς τον παρέδωσε στον ναύαρχο εξηγώντας του την υπόθεση. Μόλις παρουσιάστηκε μπροστά στον ναύαρχο τον ρώτησε εκείνος αμέσως τι είναι και ο άγιος απάντησε Χριστιανός. Τότε διέταξε να τον γυμνώσουν και, καθώς είδε με τα μάτια του την περιτομή, του είπε: “πώς λοιπόν λες ότι είσαι Χριστιανός;” Ο μάρτυρας τότε του αποκρίθηκε: “Από τη γέννησή μου Χριστιανός είμαι, όμως σκλαβώθηκα πολύ μικρός και με τούρκεψαν με τη βία, τώρα όμως θέλω να είμαι Χριστιανός πάλι”. Ο ναύαρχος διέταξε να τον αποκεφαλίσουν αμέσως. Ο άγιος τότε σηκώνοντας τα χέρια του και τα μάτια του στον ουρανό είπε μεγαλόφωνα: “δόξα σοι ο Θεός”.
ΜΑΡΤΥΡΙΟ: Τον πήραν τότε οι άνθρωποι του πασά και τον οδήγησαν λίγο πιο πέρα, στην Παλιά Βρύση, όπου ο άγιος γονάτισε μόνος του και έσκυψε την κεφαλή του περιμένοντας με έκδηλη χαρά τον θάνατο. Ο δήμιος όμως, μόλις σήκωσε το σπαθί, δείλιασε, το πέταξε κάτω κι έφυγε. Έγινε τότε αναταραχή και φασαρία μεταξύ των Τούρκων. Ο άγιος έμενε εκεί, γονατιστός, σκυμμένος και προσευχόμενος. Ένας από τους ναύτες του πασά, πήρε την ... πρωτοβουλία κι άρπαξε το σπαθί αρχίζοντας να τον χτυπά συνεχώς, μη μπορώντας ωστόσο να τον αποκεφαλίσει. Τον έριξε κάτω τότε εξαγριωμένος και τον κατέσφαξε στο γόνατο, σαν το πρόβατο. Ήταν η 15η Μαρτίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 4.00 μ.μ.
ΤΟ ΑΓΙΟ ΛΕΙΨΑΝΟ: Όταν ο πασάς έμαθε τη μεγάλη χαρά των Χριστιανών για την τελείωση του μάρτυρος και ότι συγκεντρώνουν χρήματα για να εξαγοράσουν το λείψανο, διέταξε να το εξαφανίσουν. Σήκωσαν το τίμιο λείψανο και την αγία κάρα του μάρτυρος και αφού τους έδεσαν μεγάλες πέτρες τα βύθισαν στη θάλασσα με φωνές και αλαλαγμούς άγριας χαράς. Χειρόγραφο μαρτύριο του Αγίου, βρίσκεται στη βιβλιοθήκη της Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους.

Πρόβατον ώσπερ σφαγιασθείς παμμάκαρ,

Mάνδρα προσήχθης ω Mανουήλ τη άνω.
πηγή

Μία εικόνα , χίλιες λέξεις


Η Καθαρά Δευτέρα στον Πόντο


Η Καθαρά Δευτέρα στον Πόντο
Η Καθαρά Δευτέρα στον Πόντο
Στον Πόντο η Καθαρή Δευτέρα δεν ήταν ημέρα γλεντιού και πετάγματος αετού. Ήταν μία μέρα γενικού καθαρισμού όλων των σκευών και αντικειμένων που είχαν σχέση με το φαγητό.

Για τον τελειότερο καθαρισμό χρησιμοποιούσαν την κατενή. Η κατενή είναι η γνωστή στους παλαιότερους αλισίβα. Σε ένα καζάνι έβραζαν νερό με στάχτη και μ’ αυτό καθάριζαν τα μεταλλικά και ξύλινα σκεύη και αντικείμενα. Τα κρεατοκούρα, τα ξύλινα κούτσουρα που επάνω έκοβαν τα κρέατα και έφτιαχναν και κιμά, όχι μόνο τα έπλεναν αλλά και τα έξυναν με αιχμηρά εργαλεία για να εξαφανιστεί κάθε ίχνος λίπους που ενδεχομένως υπήρχε στο ξύλο.
Παρομοίως έξυναν και τα κοβλάκια (ξύλινα δοχεία για βούτυρο) και τα καρσάνια (ξύλινες λεκάνες). Τα χάλκινα σκεύη αφού τα έπλεναν, τα έτριβαν με στάχτη για να γυαλίσουν. Επιπλέον καθάριζαν και τα διάφορα στρωσίδια του σπιτιού.
πηγή

Προφητεία της Αγίας Μαγδαληνής: «Ο κόλπος της Γέρας Μυτιλήνης θα γεμίσει από ξένα καράβια»



Τον ρώτησα, τί γνωρίζει για την ανασκαφή, σχετικά με τά λαγούμια πού άνοιξαν, και μου είπε ότι ή ίδια ή Αγία παρουσιάστηκε σε μερικούς και είπε να γίνει ανασκαφή και μάλιστα να προχωρήσουν μέχρι το πηγάδι. Οι κάτοικοι λένε ότι ως εκ θαύματος φούσκωσε και ξεχείλισε και φανερώθηκε το Εικόνισμα.

Τον ρώτησα, γνωρίζετε άλλα θαύματα να έκανε ή Αγία Μαγδαληνή; Και μου είπε: «Ό αδελφός τού πατέρα μου ερχόταν με ένα ζώο από τά Βασιλικά, έπεσε κάτω και χτύπησε σοβαρά και έμεινε στην Καρήνη της Αγιάσου, γιατί δεν μπορούσε να κινηθεί.
Ή γριούλα εκείνη ή κυρά Ελένη πού εξυπηρετούσε την Εκκλησία, είδε σε όραμα την 'Αγία Μαγδαληνή και της είπε να πάει ό Τακτικός να πάρει τον αδελφό του, γιατί τον έριξε κάτω το άλογο και πρέπει να τον μεταφέρει.

Και πράγματι, πήγε και τον βρήκε σε άθλια κατάσταση.

Το 1964 τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή -διηγείται ή Εύδοξία Χατζηγιάννη, κάτοικος Σκοπέλου Γέρας- κάποιος συμπατριώτης της ό Κοσμάς είχε μεγάλη ευλάβεια και κατέβαινε συχνά και άναβε ένα κεράκι κάτω στην Κατακόμβη στα λαγούμια, όπως συνηθίζουν να λένε. Παρουσιάστηκε μπροστά του ή Αγία Μαγδαληνή, πήρε το κεράκι από το χέρι του, το άναψε και τού είπε: «Να πεις στον Γιάννη τον Τακτικό, αυτό πού σκέπτεται να το κάνει». Είπε αυτά τά λόγια και εξαφανίστηκε. Ό Κοσμάς πήγε αμέσως και μετέδωσε τά λόγια της Αγίας Μαγδαληνής και εκείνος τού απάντησε ότι: «πράγματι σκέπτομαι στα εγκαίνια της Εκκλησίας με πρωτοβουλία δική μου να φροντίσω να φέρω για πρώτη φορά το χέρι της Αγίας Μαγδαληνής από την Ιερά Μονή Σιμωνόπετρας τού Αγίου Όρους».

Στις 16 Μαΐου στις 5 το απόγευμα το έφεραν. Και μέ ενθουσιασμό μου έλεγε ότι πλήθος κόσμου και όλοι οι Ιερείς από όλη τη Γέρα είχαν έλθει και μέ τά εξαπτέρυγα κατέβηκαν κάτω στην αρχή τού χωριού και μέ μεγάλη ευλάβεια το συνόδεψαν και μέ ψαλμωδίες έφθασαν στην Εκκλησία και το έθεσαν οι Άγιοι Πατέρες τού Αγίου Όρους σε προσκύνημα. Στις 17 Μαΐου έγιναν τά εγκαίνια. Παρέμεινε μέχρι τις 20 τού μηνός και χιλιάδες κόσμος το προσκυνούσε. Όταν ήλθε ή ώρα να το πάρουν οι Άγιοι Πατέρες, και πάλι μέ τά εξαπτέρυγα το κατέβασαν. Ή λύπη τους ήταν βαθειά και τά δάκρυά τους έτρεχαν, γιατί ένοιωθαν ότι έχαναν το μεγαλύτερο θησαυρό. Λες και ήταν ζωντανό το χέρι της Αγίας Μαγδαληνής, ήταν ζεστό και ευωδίαζε, επαναλαμβάνουν όλοι.

Ό διακαής μου πόθος ήταν όχι μόνο να κτίσω την Εκκλησία Της, αλλά και να γράψω ένα βιβλίο σχετικά μέ την υπέροχη πολιτεία Της πού κρύβει Θειο μεγαλείο. Οι αναμνήσεις μου παραμένουν ζωντανές και ή πνευματική γλυκύτητα πού ένοιωθα μέσα στην Εκκλησία Της ήταν αφάνταστα μεγάλη. Κάθε Δευτέρα είχα καθιερώσει να πηγαίνω από το Πλωμάρι στη Γέρα, γιατί μιλούσα στην Εκκλησία της 'Αγίας Μαγδαληνής και στη βιβλιοθήκη στην Εκκλησία των Ταξιαρχών Παπάδου έτσι άκουγα πάντα να μιλούν για τά θαύματα της 'Αγίας Μαγδαληνής. Άλλωστε γνώριζα και ή ίδια πολύ καλά την θαυματουργική Της δύναμη.

Μου διηγήθηκε ό Ευάγγελος Χατζηγιάννης ότι το 1974 είδε ένα όραμα, πώς κατέβηκε στα λαγούμια και είδε σε ένα ορισμένο σημείο της Κατακόμβης να είναι ανοιχτό και να ξανοίγεται ή θάλασσα. Ήταν αμέτρητα καράβια και άκουσε να τού λέει ή 'Αγία Μαγδαληνή: «Έτσι όπως είναι τά καράβια αυτά, θα πήξει ό κόσμος». Δηλαδή έτσι εξηγούσε στον ύπνο του ότι θα έλθει πολύς κόσμος να προσκυνήσει την Αγία Μαγδαληνή. Του είπε ακόμα: «Ημέρα Παρασκευή και ώρα έκτη». Τότε κατέλαβαν οι Τούρκοι την Κύπρο.

Επίσης μου διηγήθηκε ή Μαρία Πάλλα τά εξής: Το 1942 είχε κάνει ένα στεφάνι στη χάρη Της από λουλούδια και το έβαλαν στην Ωραία Πύλη, τη βοήθησε ό επίτροπος Ευστράτιος Χατζηλενούδας. Ήταν τότε 23 ετών. Είχε πάει στον Ταξιάρχη Μανδαμάδου να προσκυνήσει και στην επιστροφή της έλεγαν ότι έγινε θαύμα και πώς το στεφάνι της Αγίας Μαγδαληνής πού ήταν ξερό άνθισε και έβγαλε λουλούδια. Παρ’ όλο πού είχε πάει πεζή και επέστρεψε πάλι μέ τά πόδια, ξέχασε την κούραση της κι’ έτρεξε να το διαπιστώσει. Μόλις την είδε ή κυρά-Ελένη ή νεωκόρος της Εκκλησίας, της ανακοίνωσε τά συμβάντα, ότι σείστηκε το τέμπλο της Εκκλησίας, πήγαινε και ερχόταν εκείνο το βράδυ, και οι γυναίκες πού δεκαπέντιζαν μέσα, προσευχόταν μέ μεγάλο δέος βλέποντας το θαύμα, ενώ δεν είχε γίνει σεισμός διόλου απ έξω. Το πρωί είδαν ανθισμένο το στεφάνι μέ λουλούδια, ενώ ήταν κατάξερο. Αμέσως πήγε στο σπίτι και είπε στούς γονείς της ότι θα μείνει τρία βράδια στην Αγία Μαγδαληνή, μα δεν μπορούσε να φύγει κι’ έμεινε τρία χρόνια.

Ή κυρά-Ελένη, ή γριούλα πού έμενε μαζί της, είδε μια μέρα την Αγία Μαγδαληνή και της είπε: «Μετά από ένα μεγάλο πόλεμο, ό κόλπος της Γέρας θα γεμίσει από ξένα καράβια». Πάντοτε μου έλεγαν ότι θα έλθει μέρα πού θα έρχεται πολύς κόσμος να προσκυνά τη χάρη της Αγίας Μαγδαληνής. Ή φωτισμένη γριούλα προέβλεψε τον θάνατό της, ήμερα Παρασκευή.

Ή Εκκλησία άρχισε να κτίζεται το 1926 και τελείωσε το 1932 πού έγινε και ή πρώτη Λειτουργία. Ό Χαράλαμπος Καλκατζής πού έσκαβε κατόπιν εντολής της Αγίας Μαγδαληνής, εργάστηκε δυόμιση χρόνια μαζί μέ τούς άλλους στα λαγούμια.


πηγή

Όποιος δεν πιστεύει στο έθνος και την πατρίδα, δεν μπορεί να τα υπερασπιστεί - Ο Μουζάλας είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου στην κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ

http://cdn.e-radio.gr/repository/2016/mouzalas_skai.jpg



το βίντεο ΕΔΩ

Στο ΣΥΡΙΖΑ η πλειονότητα θέλει να λέει τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία. Απλά δεν το κάνουν, γιατί αυτό έχει πολιτικό κόστος και οι άνθρωποι είναι γαντζωμένοι στην καρέκλα της εξουσίας.
Όλοι οι αρχαιολόγοι που ήθελαν ντε και καλά, κόντρα στα αρχαιολογικά ευρήματα, ο τύμβος της Αμφίπολης να είναι της ρωμαϊκής εποχής και όχι της εποχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ήταν του ΣΥΡΙΖΑ, και το έκαναν γιατί έχουν το δικό τους σχέδιο, εκείνο που δεν ολοκληρώθηκε τη δεκαετία του 1940.
Αν είχαν επιβάλει πλήρως το καθεστώς τους, θα έστελναν την Περιστέρη στο ψυχιατρείο.
Και αυτό δεν είναι καθόλου πλάκα ή υπερβολή.
Θαυμάστε τον.
Και έχει το θράσος να κάθεται ακόμα στην καρέκλα του.
Όπως το άλλο πολιτικό παχύδερμο, ο Φίλης.
Δοξάστε τους Έλληνες και συνεχίστε το λήθαργο.


βέβαια...
 Είναι άδικο για τους κομμουνιστές εκείνης της εποχής να συγκρίνονται με τους Συριζαίους που προδίδουν την πατρίδα χωρίς να παίρνουν κανένα ρίσκο για τη ζωή τους, την οικογένειά και την περιουσία τους. Οι σημερινοί είναι τσάμπα προδότες. Το μόνο κοινό που έχουν είναι ότι και τότε ενώ όλα τα κομμουνιστικά κόμματα σκεφτόντουσαν με πρωταρχικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον των δικών μας η σκέψη καθοδηγούνταν από τον θεωρητικό διεθνισμό-σήμερα ευρωπαϊσμός-.
Όλοι λέμε, μα όλος ο κόσμος τους αποκαλεί έτσι, γιατί να εθελοτυφλούμε και να ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν; Και τους Ισραηλινούς που ζουν σε μια χώρα που γεωγραφικά είναι όσο η Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία όλος ο Αράβικος και Μουσουλμανικός κόσμος θέλει να τους πετάξει στη θάλασσα αλλά ακόμα αντέχουν και αντιστέκονται, δεν πήγαν να πνιγούν μόνοι τους 

πηγή 

Tαξίδι στον Νείλο


Από τα μέσα του 19ου αιώνα η Αίγυπτος έπαψε να είναι ανοιχτή σε αρχαιολόγους, εξερευνητές και αρχαιοκάπηλους. Τότε την ανακάλυψαν οι πάμπλουτοι τουρίστες.

Εκείνη την εποχή ήταν πολύ της μόδας για τους πολύ εύπορους ταξιδιώτες τα Γκραν Τουρ στην Ευρώπη. Αυτά τα ταξίδια, θεωρούνταν όχι ακριβώς αναψυχής, αλλά περισσότερο εκπαιδευτικά ή κάτι σαν συλλογή εμπειριών ζωής. Μετά τα μέσα του 19ου αιώνα λοιπόν, στον ευρωπαϊκό ταξιδιωτικό χάρτη προστίθεντο δύο ακόμα προορισμοί: οι Αγιοι Τόποι στα Ιεροσόλυμα και η Βόρεια Αφρική. 


Στο βιβλίο του με τίτλο «On the Nile in the Golden Age of Travel» (AUC Press) ο Αντριου Χάμφρεϊζ παραθέτει μια πληθώρα στοιχείων που δείχνουν τι ακριβώς σήμαιναν τα περίφημα ταξίδια στον Νείλο εκείνη την εποχή. Ημερολόγια, εισιτήρια, διαφημιστικά φυλλάδια των ταξιδιώτικων γραφείων – όπως πχ το φυλλάδιο του γραφείου Thomas Cook & Son που διοργάνωσε το πρώτο ταξίδι στην Αίγυπτο το 1868. 


Οι πρώτοι ταξιδιώτες στον Νείλο έπλεαν με τα dahabiyas (=χρυσό). Τα σκάφη αυτά ήταν χαμηλά και ρηχά, και έμοιαζαν με εκείνα των σουλτάνων Μαμλούκ του 13ου αιώνα. Το πλεούμενο που εικονίζεται στην κάρτα βρίσκεται στο Κάιρο και περιμένει είτε τους εκλεκτούς επιβάτες του είτε τον άνεμο που θα το πάει ενάντια στο ρεύμα. Προσέξτε στο βάθος, αραγμένο ένα από τα πρώτα ατμόπλοια της εποχής. 

Το ταξιδιωτικό πρακτορείο Thomas Cook που είχε ανοίξει το 1841 διοργάνωσε το πρώτο ταξίδι στην Αίγυπτο το 1868. Από τότε, μέσα σε δέκα χρόνια έχτισε μια μικρή αυτοκρατορία οργανωμένων ταξιδιών στον Νείλο. Τα πλοία που χρησιμοποιούσε ήταν ατμοκίνητα και τα πρώτα χρόνια ήταν τα μόνα ατμοκίνητα του Νείλου. Τότε το πρακτορείο εξέδωσε και ένα πρωτοποριακό για την εποχή ταξιδιωτικό περιοδικό, με πληροφορίες, τιμές εισιτηρίων, αξιοθέατα κτλ. Το τεύχος που κυκλοφόρησε την 1η Απριλίου 1868 είχε αφιέρωμα στο Παρίσι και έλεγε που μπορεί να δει κανείς την γκιλοτίνα. 

Οι ταξιδιώτες του Thomas Cook πλέουν από το Κάιρο στο Ασουάν με ατμόπλοια. Το Amasis (πρώην «Πρίγκιπας Μοχάμεντ Αλι») ήταν ιδιαιτέρως πολυτελές και ναυπηγήθηκε το 1886. Το 1915 επιτάχθηκε από το Βρετανικό Ναυτικό για τις ανάγκες του πολέμου και στάλθηκε στη Μεσοποταμία. Από εκεί δεν επέστρεψε ποτέ. 

Στη δεκαετία του 1890 η Cook & Son εξέδιδε πολυτελείς λίστες των επιβατών για κάθε πλοίο της. Σε αυτήν αναγράφονται μόνο τα ονόματα των επιβατών, όχι του προσωπικού. 

Στις αρχές του 20ού αιώνα τα φυλλάδια «Αίγυπτος και Νείλος» έγιναν πιο μεγάλα και πιο περιεκτικά. Εκείνη την εποχή σύμφωνα με τις μαρτυρίες ο Νείλος ήταν απίστευτα δημοφιλής προορισμός. Δεν νοείτο Αμερικανός να πάει σε ευρωπαϊκή τουρ και να παραλείψει την Ανατολή – δεν θα τολμούσε να δει τους πλούσιους φίλους του στα μάτια... 

Το εξώφυλλο του «Αίγυπτος και Νείλος» (1904) 

Στα ταξίδια στον Νείλο οι επιβάτες συγκεντρώνονταν στο κατάστρωμα για να συστηθούν. Η λεζάντα στο σκίτσο αναγράφει: Η κοινωνική διαδικασία του “σπασίματος του πάγου” στο ατμόπλοιο στον Νείλο, είναι πάνω κάτω ίδια σε όλα. Καθώς το πλοίο είναι μικρό δίνονται πολλές ευκαιρίες για γνωριμίες. Από κει και πέρα, σε όλο το ταξίδι, όλους τους απασχολούν τα ίδια πράγματα: οι τάφοι, οι ναοί, το φράγμα και ο καταρράκτης. 

Το 1893 ναυπηγείται το νέο υπερπολυτελές ατμόπλοιο Ραμσής ο 3ος. Είχε μήκος 230 πόδια και χωρητικότητα 80 επιβάτες. Η Cook & Son το πούλησε το 1950 και έκτοτε αγνοείται η τύχη του. 

Εκτός από την Cook & Sons, εκδρομες στον Νείλο διοργάνωνε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και η Αγγλο-Αμερικανική Εταιρεία του Νείλου. Ωστόσο λίγα είναι γνωστά για τα καράβια αυτής της εταιρείας και για το lifestyle των κρουαζιέρων της. 

Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1868 στην Πομπιΐα και ο κάτοχός της είναι ο φαλακρός άνδρας που κάθεται στο κέντρο. Το ταξίδι του περιελάμβανε και κρουαζιέρα στον Νείλο. 

Σήμερα το μόνο γνήσιο ατμόπλοιο από τον στόλο της εταιρείας Cook & Son που κάνει κρουαζιέρα στον Νείλο είναι το Sudan. Η διαδρομή που καλύπτει είναι Λούξορ-Ασουάν. Το ατμόπλοιο διαθέτει 18 καμπίνες μοιρασμένες σε 2 καταστρώματα και 5 σουίτες. Στο συγκεκριμένο πλοίο θεωρείται πως το 1933 η Αγκαθα Κρίστι εμπνεύστηκε το αστυνομικό μυθιστόρημα «Εγκλημα στον Νείλο». 

Μια άλλη δημοφιλής εταιρεία για τις πολυτελείς κρουαζιέρες των αρχών του 20ού αιώνα ήταν η Lloyd Triestino. Το εικονιζόμενο Victoria ναυπηγήθηκε το 1953 στην Τεργέστη και κάλυπτε το δρομολόγιο Γένοβα, Τεργέστη, Βενετία, Αλεξάνδρεια.  

Οι ταξιδιώτες του 19ου και του 20ού αιώνα μαγεύονταν από τους ναούς του Νείλου και τα αρχαιολογικά ευρήματα – όπως ακριβώς και οι σημερινοί. Αυτό το έργο του 1962 απεικονίζει την Εκστρατεία για τη Διάσωση της Νουβίας – το αρχαιολογικό συγκρότημα μετακινήθηκε για να διασωθεί από την άνοδο των υδάτων στη λίμνη Νάσερ. 

Πηγή

Σαρακοστή στον Άθω



Χειμώνας βαρύς.Σαρακοστή στον Άθω. Ο Θανασός είχε ξεμείνει στο κελλί του γερο Κοσμά αφού το χιόνι είχε αποκλείσει τα μονοπάτια.Κλειστός ο δρόμος για τα μοναστήρια και η θάλασσα κάτω δεν ησύχαζε.Τα μοναστήρια άλλωστε ήτανε και μακριά και δεν είχε τρόπο να φύγει.
-Μη χολοσκάς .Θα μείνεις στο κελλί ,του είπε ο γέροντας Κοσμάς όλο αρχοντιά .Κουκιά έχουμε ,ξύλα για το τζάκι έχουμε ,νάναι καλά ο γερο Τ
ιμόθεος που μας οικονόμησε νωρίς κούτσουρα .Και είναι ελιά που καίει όμορφα.
Σαν να κατάλαβε ο Θανασός τώρα στα σοβαρά τι του έλεγε ο γερο Κοσμάς και πήρε να το χαρεί.Κι όσοι θα του λέγανε γιατί άργησε να γυρίσει από τον Άθωνα,την είχε την δικαιολογία έτοιμη κι αληθινή.Ήθελα εγώ…. αλλά το χιόνι μας απέκλεισε..
Για φαντάσου, μονολογούσε χωρίς καυμούς, χωρίς το ζόρι της φαμίλιας του, χωρίς τη φωνή του αφεντικού,χωρίς τη οργή στη στραβοτιμονιά του απέναντι,χωρίς τα βάσανα της ζωής ετούτης.Χρόνια το δούλευε στο μυαλό του και το ομολογούσε ανάμεσα στο χωρατό και το σοβαρό του.
-Εσείς γέροντα έλεγε στον γερο Κοσμά ζείτε στον Παράδεισο ενώ εμείς εκεί μέσα και να θες να αγιάσεις δεν σ αφήνουνε.
Και να που γίνεται μερικές φορές σαν να ακούει ο Θεός δυό φορές και του γίνεται το χατήρι του ανθρώπου.Χωρίς να το μετρήσει και βρίσκεται ίδιος καλόγερος στον Άθω στο καλύβι του γέρο Κοσμά που δεν αγαπούσε και πολύ τις βολές και δεν είχε μήτε ρεύμα,μήτε τηλέφωνο .Μια στέρνα είχε μοναχά στο κελλί και κάθε πρωί έβγαζε λίγο νερό για τη λάτρα του .
-Είμαι στον παράδεισο.!!! μονολογούσε ο Θανασός.
Πήγαινε και ερχότανε και η χαρά του δεν έλεγε να ησυχάσει..
΄-Ελα παιδί μου θα κάνουμε τις ώρες και τον εσπερινό .Ήτανε βλέπεις Σαρακοστή και οι ακολουθίες ήτανε πολλές.
-Μετά χαράς έκανε ο Θανασός..
Πήρε να διαβάζει ο γερο Κοσμάς διάβαζε διάβαζε και τελειωμό δεν είχε….
Το μυαλό του Θανασσού πήρε να ταξιδεύει…
Μετά ο γέροντας λέει στο Θανασσό.
– Είναι Σαρακοστή παιδί μου έχουμε μονοτράπεζο και αλάδωτο…
-Κι αλάδωτο ; επανέλαβε ο Θανασσός …
Φάγανε κάτι παξιμάδια που του φανήκανε παντεσπάνι του Θανασσού και χαλβά Μακεδονίτικο που του χε φέρει κάποιος προσκυνητής από τη Θεσσαλονίκη..
Πήρε να βράζει ο Θανασσός….
-Να πάς αν είναι ευλογημένο να φέρεις από το πηγάδι νερό του λέει ο γέροντας
Τρέχει με τον κουβά ο Θανασός να τραβήξει νερό.Μα στη βιάση του δεν δένει καλά την τριχιά και ο κουβάς βρέθηκε μέσα στο πηγάδι.
Φωνές ,φασαρία ,θυμός ,νεύρα κι όλα μαζί…..
Τα άκουσε από το καλύβι ο γερο Κοσμάς και νόμιζε ότι κάτι του συνέβη.
-Τι έπαθες παιδί μου ποιος σε πείραξε ;
Ο Θανασός όμοια σαλεμένος κόκκινος από την αναποδιά δεν μιλιότανε
-Κι εδώ αναποδιές…… κι εδώ δυσκολίες…. κι εδώ ο πειρασμός. Που θα ησυχάσω γέροντα, μέχρι που θα με κυνηγάει το θηρίο .
Τον πήρε με τρόπο πατρικό ο γέρο Κοσμάς και τον έβαλε στο καλύβι
Κι ο Θανασός πήρε να κλαίει σαν παιδί.
-Το θηρίο παλληκάρι μου ούτε στον κόσμο μένει ούτε στο καλύβι μου δεν πατά.Κάθε τόπος παιδί μου είναι αγώνας .Δεν υπάρχει τόπος χωρίς αγώνα.Δεν υπάρχει όμως και παράδεισος που να να ναι εδώ και να μην είναι εκεί.Το θηρίο …πάει να πει τα πάθη, αν το κουβαλάς μέσα σου όπου και να πας θα σε φάει.Κι αν το παλέψεις ,όπου και να πας θα ναι παράδεισος…

π.Εφραίμ 

πηγή

Αρνήθηκε (!) να υπογράψει με τη Nike, γιατί "...δεν δέχτηκε να βάλει στα παπούτσια, που θα διαφήμιζε, το αγαπημένο του απόσπασμα από τη Βίβλο..."


(Σχόλιο amf & Bill: Όλο το "πακέτο" έχει τελικά ο Steph...Και παιχταράς & "ένας από μας" & πιστός!!!)

 " πάντα ἰσχύω ἐν τῷ ἐνδυναμοῦντί με Χριστῷ...."
Φιλιππησίους 4.13

Η εταιρία αθλητικών ειδών NIKE προσέγγισε τον Stephen Curry για να εγκρίνει τα παπούτσια τους, αλλά ο Steph είπε ότι θα υπογράψει με την προϋπόθεση <<να βάλω το αγαπημένο μου απόσπασμα από τη Βίβλο

(Φιλιππησίους 4.13 
" πάντα ἰσχύω ἐν τῷ ἐνδυναμοῦντί με Χριστῷ....
Τα πάντα μπορώ & κατορθώνω,  με τη βοήθεια του Ιησού Χριστού...").

Η ιδέα αυτή δεν άρεσε στην NIKE...
Βρέθηκε όμως αμέσως η εταιρία 
(Η Under Amour),
που θα αποδεχόταν τον όρο του "Στεφανή"...
  Τα παπούτσια του είναι πλέον το γρηγορότερα πωλούμενο εμπόρευμα της Under Armour...

Μια άλλη φορά, ο Steph Curry είχε δηλώσει (δες φωτο):
<<Ο Άνθρωπος που πέθανε 
για τις ψυχές μας στο σταυρό...
Ξέρω ότι έχω μια θέση στον Παράδεισο 
να με περιμένει, 
εξαιτίας Του και αυτό είναι 
κάτι που καμία γήινη τιμή ή 
τρόπαιο δεν μπορεί να προσεγγίσει.>>

 ORIGIN:On 18 February 2016, a Facebook post appeared claiming that NBA star Steph Curry refused to sign a contract with Nike because the shoe company wouldn't allow him to put Bible verses on his sneakers...

Δες το πρωτότυπο άρθρο 

Επιλογή άρθρου: Neki
Μετάφραση - επιμέλεια: Bill
πηγή
Τρελή ποιός σ’ εἶπε κι ἄνθισες, προτοῦ Καλοκαιριάσει;
Δέν λογαριάζεις τἄχατες, ἐσύ χιόνια κι ἀνέμους;
Ἤ μήπως ἕρμη πρόσμενες, τό κρῦο νά μεριάσει,
μήν τοῦ κηρύξουν τ’ ἄνθη σου, ἐνάντιους πολέμους;

Καλά τά λές καί σκέφτεσαι, φωνή προσκυνημένη,
ἐμένα ὅμως τ’ ἄνθη μου, γιά Τόν Θεό ἀνθίζουν
κι ἄν γιά αὐτό τους τ’ ἄνθισμα κι ἡ γῆς κι ἡ Οἰκουμένη,
τά πολεμήσει… πιότερο, θέ νά μοσχομυρίζουν.

Ὅτι σ’ Αὐτοῦ τό θέλημα, μονάχα ὑπακοῦνε
κι ἐγώ ἀκόμ’ ἄν πρόσταζα, ἐνάντια νά κάνουν,
μήτε ἐμένα θ’ ἄκουγαν, καθότι προσκυνοῦνε,
Σαρακοστή τά πάθη Του κι ἄς εἶναι νά πεθάνουν.

Ἔτσ’ εἶπε κι ἔτσι λάλησε, ἡ μυγδαλιά τοῦ κόσμου
κι ἀπόμεινα νά σκέφτομαι, τά λόγια τά δικά της,
πού σάν μέ μῦρο στάξανε καί Πασχαλιά ἐντός μου
κι Ἀνάσταση π’ εὐώδιαζε, στά φύλλα τά λευκά της.
Γ.Μ.

Η ΕΛΛΑΣ ΕΑΛΩ, Ο ΛΑΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΡΟΧΑΛΙΖΟΥΝ


keimeno_apostolou

  Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου – Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
Ποιος θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί πως η Ελλάδα μέσα σε πολύ λίγα χρόνια θα υποδουλωνόταν στη Νέα Τάξη Πραγμάτων χωρίς να πέσει μια ντουφεκιά. Χωρίς να προβάλει την παραμικρή αντίσταση, η Ελλάδα σήμερα είναι μια κατεχόμενη χώρα. Έχει ολοσχερώς υποταχθεί στην Παγκοσμιοποίηση, που για τη χώρα μας τη διαχείριση της υποταγής της έχει αναλάβει η Γερμανία. Οι σημερινοί πρόγονοι του Χίτλερ και του Γκέμπελς.
Όμως, αυτή η Κατοχή θα είναι πολύ σκληρότερη από όποια προηγούμενη. Γιατί, έχει προαποφασισθεί από όλες τις Δυτικές δυνάμεις ο διαμελισμός της χώρας. Προς την εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού, στήνεται ισλαμικό κράτος μέσα στην ίδια την Πατρίδα. Έχει καταληφθεί όλη η Ελλάδα από χιλιάδες υποκινούμενους πρόσφυγες, μετανάστες είτε παράνομους είτε όχι, όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση της δήθεν αλληλεγγύης των λαών της, κλείνει τα σύνορά μας και εγκλωβίζει στην Πατρίδα μας, χιλιάδες Μουσουλμάνους.
Και ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, μας “ενημερώνει” πως αυτή η κατάσταση είναι μια “καινούργια κατάσταση” και πως, “το βάρος θα το μοιραστεί όλη η ελληνική Κοινωνία”. Μας προειδοποιεί δε, ότι “η Ειδομένη όπου στοιβάζονται 20 χιλιάδες άνθρωποι, δεν πρόκειται να ανοίξει”. 

Όλη η Ελλάδα, απέραντο Hot Spot.
Η κυβέρνηση μέσα σε μερικά 24ωρα – μέχρι τις 13 Μαρτίου – υποχρεούται να έχει έτοιμα 14 νέα Hot Spots, από τη στιγμή που το προσφυγικό κύμα γιγαντώνεται. Στις νέες δομές, που αυτή η προδοτική κυβέρνηση, εξυπηρετώντας τα ξένα συμφέροντα και παραγνωρίζοντας τις υποχρεώσεις της έναντι του ελληνικού λαού, θα στεγάσει του ξένους “κατακτητές”: Στη Μαλακάσα 4 χιλιάδες. Στις Αφίδνες 3 χιλιάδες. Στον Ελαιώνα 700. Στη Δράμα 800. Στις Θερμοπύλες 400. Σε 4 σημεία της Ηπείρου 2 χιλιάδες. Σε 4 σημεία της Θεσσαλίας 2 χιλιάδες. Στον Άγιο Ανδρέα της Αττικής – στις στρατιωτικές κατασκηνώσεις – 500. Στο Λιτόχωρο Πιερίας θα “φιλοξενηθούν” 4 χιλιάδες.


“Αφοπλίζουν” το Στρατό μας.
Έτσι, προχωράει ολοταχώς το σχέδιο αλώσεως της Ελλάδος από τους κατατρεγμένους της κάθε χώρας της Μέσης Ανατολής και όχι μόνο. Αλλ΄ όμως, το σχέδιο για να πετύχει πρέπει να “ευνουχισθεί” πρώτα ο Στρατός μας. Αυτός ο Στρατός – Στρατός ξηράς, Αεροπορίας και Ναυτικού – που καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις αξιολογήσεις του ΝΑΤΟ, από όλες τις χώρες που απαρτίζουν τη Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Γι΄ αυτό – δεν θα είναι το μοναδικό παράδειγμα – μετατρέπουν κέντρα εκπαιδεύσεως του Στρατού μας σε κέντρα “φιλοξενίας” αλλοδαπών. Πολύ καλά ακούσατε!!

Η επιλογή της κυβέρνησης για το κέντρο “φιλοξενίας” προσφύγων – μεταναστών στο Λιτόχωρο, είναι το εν ενεργεία στρατόπεδο “Μπαλανίκα” (θέση Καναπίτσα), όπου υπάρχει Πεδίον Βολής και Κέντρο Εκπαίδευσης του Στρατού μας. Γι΄ αυτό σε αυτόν τον χώρο, εκτός των πολλών προγραμματισμένων εκπαιδευτικών βολών, γίνεται κάθε χρόνο, από τέλος Μαίου και για 2-3 μήνες, εκπαιδευτικό camp (σκηνάκια) από μόνιμους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς. Εκπαιδεύονται δηλαδή, στρατιώτες και αξιωματικοί από όλη την Ελλάδα στη χρήση των τανκς, καθώς επίσης, το εν λόγω στρατόπεδο χρησιμοποιείται ως πεδίο βολής από τα ελικόπτερα “Απάτσι”. Με τη δημιουργία λοιπόν, του Κέντρου Καταυλισμού προσφύγων, θα αναβάλουν επ΄ αόριστο τις εκπαιδεύσεις και τις βολές, όπως και θα σταματήσουν την εκπαίδευση των ελικοπτέρων “Απάτσι”.
Εμείς ερωτάμε:
Μπορούμε να νιώθουμε ασφαλείς με αυτήν την κυβέρνηση; Μπορεί να νιώθει ασφαλής η Πατρίδα μας; Γνωρίζει ο Διοικητής της XXIV ΤΘ Ταξιαρχίας, Ταξίαρχος Τσώνος Ιωάννης τις προθέσεις της κυβερνήσεως; Εάν η κυβέρνηση έχει πάρει αυτή την ακραία απόφαση, που θα γίνεται η εκπαίδευση του στρατεύματός μας;


Επαναστατούν οι τοπικές Κοινωνίες.
Όπως ενημερωνόμαστε από την τοπική “εφημερίδα του Ολύμπου”, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δίου-Ολύμπου σε έκτακτη συνεδρίασή του στις 4 Μαρτίου 2016, είπε ναι στην ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά ΟΧΙ στη δημιουργία καταυλισμού στην επικράτεια του Δήμου. Η διαδικασία κινήθηκε από το Δήμαρχο Κωνσταντίνο Δημόπουλο, αμέσως μετά την ενημέρωση που είχε από τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Δημήτρη Βίτσα για την πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει καταυλισμό προσφύγων σε έκταση του Στρατού, όπου και εκπαιδεύονται οι δόκιμοι της Σχολής Ευελπίδων. Το αποτέλεσμα ήταν: Από τους 27 δημοτικούς συμβούλους, οι 23 ψήφισαν ΟΧΙ στη δημιουργία καταυλισμού, 3 απείχαν (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ανεξάρτητου συνδυασμού ΑΛΗΘΕΙΑ) και 1 σύμβουλος ήταν απών, λόγω ασθένειας.


Τι κάνουν οι Στρατηγοί μας, ροχαλίζουν;
Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μετέτρεψε τον ελληνικό στρατό σε “φιλιππινέζες” των “εταίρων” μας, χτίζοντας Hot Spots για εκείνους που οι ίδιοι ανάγκασαν μέσω των εγκληματικών πολιτικών τους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Οι φαντάροι μας ήδη καταγγέλλουν την κυβέρνηση, όπως επίσης ο Πλωτάρχης ε.α. του Πολεμικού μας Ναυτικού Παναγιώτης Σταμάτης, ο οποίος έστειλε εξώδικο στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, ώστε να σταματήσει η χρήση των Ενόπλων Δυνάμεων στη δημιουργία Hot Spots, καθώς αυτή δεν συνάδει με τα καθήκοντά τους, αλλά έχει πολιτικοοικονομικούς σκοπούς.
Θα περίμενα λοιπόν, όλοι οι ε.α. “Στρατηγοί” των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδος μας να έχουν συνταχθεί με τον Πατριώτη Πλωτάρχη. Ακόμη θα περίμενα να συνταχθούν και κάποιοι εν ενεργεία.
Δυστυχώς όμως, οι “Στρατηγοί” μας όχι απλώς κοιμούνται, αλλά κοιμούνται τόσο βαριά, που το ροχαλητό τους μας τρομάζει!! 


Ο πρόστυχος ρόλος των ΜΜΕ.
Όλα τα Συστημικά ΜΜΕ έχουν αναλάβει εργολαβικά τον εξισλαμισμό της χώρας μας. Κυρίως όμως, οι τηλεοπτικοί σταθμοί των νταβατζήδων εργολάβων ιδιοκτητών αυτών των σταθμών, που στα δελτία ειδήσεων περνούν σε όλα τα ελληνικά σπίτια, την εικόνα των μικρών δυστυχισμένων παιδιών προσφύγων – μεταναστών, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη. Είναι μια γκεμπελική μέθοδος παραπλάνησης του λαού από το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργούν οι συνεχείς ροές των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών που εγκλωβίζονται λόγω των κλειστών συνόρων στη χώρα μας. Μας πιπιλίζουν τα μυαλά για τον υποτιθέμενο ανθρωπισμό που πρέπει να επιδείξουμε σε όλους αυτούς τους δυστυχισμένους, αλλά επί της ουσίας εισβολείς στη χώρα μας. Όμως κανένας τηλεοπτικός σταθμός δεν αφιερώνει ποτέ το μισό δελτίο ειδήσεων για το 50% του πληθυσμού μας, που πεινάει, που δυστυχεί και που αδυνατεί να ζήσει τη φαμίλια του. Πάντως, θα πρέπει όλοι να αναρωτηθούμε και να προβληματισθούμε γιατί, όλοι αυτοί που έρχονται στην Ελλάδα, δεν πάνε στη Σαουδική Αραβία, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο Κατάρ ή στο Μπαχρέιν;

Ωστόσο, θα ήθελα να σταθώ σε μια αναφορά της Kontra News της Τρίτης 16 Φεβρουαρίου 2016, όταν έγραφε με τίτλο: Εθνική πολιτική. «Αυτοί που βρίζουν τον Αλέξη, αντέχουν για νέο εμφύλιο ή μια “επανάσταση” εναντίον της Γερμανίας;».
Μια υποτελής στάση που δεν μας εκπλήσσει αφού εκφράζεται από εκείνους που έστησαν τον “αυριανισμό” στην Ελλάδα.

Ο Τσίπρας, είπε εαυτόν προδότη.
Στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου “στον ενικό” στις 29 Φεβρουαρίου, ο Πρωθυπουργός της Πατρίδος μας, ομολόγησε με απόλυτο ηττοπαθή τρόπο πως τα 14 αεροδρόμια ανήκουν πλέον στο Γερμανικό Δημόσιο. Ήταν μια κυνική ομολογία που καταδεικνύει την αποδοχή τετελεσμένων από πλευράς της ελληνικής κυβερνήσεως.
Παρά ταύτα, η εκχώρηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων έγινε με την ψήφο του λαού μας. Έγινε με την έγκριση, σχεδόν του συνόλου των “Εθνοπατέρων” του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Επί του πιεστηρίου.
Είναι εις γνώσιν της κυβερνήσεως πως, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, σε κατ΄ ιδίαν συζήτηση που είχε με αντιπροσώπους δύο κρατών της ΕΕ, τους εκμυστηρεύθηκε ότι στο άμεσο μέλλον η Δυτική Θράκη θα αυτονομηθεί καθώς και μια ζώνη γύρω από την Φλώρινα, για να παράσχουν προστασία στις μειονότητες που διαμένουν εκεί; Και η πληροφόρηση που έχουμε είναι πως ναι. Γι΄ αυτό μαζεύουν στην Ειδομένη χιλιάδες πρόσφυγες και κάθε άλλης καρυδιάς Μουσουλμανικό καρύδι;
Οι εξελίξεις μόλις ξεκίνησαν!!! 


πηγη

Mόνον οι ΓΑΠ, Λοβέρδος, Παπαμιμίκος θα το μπορούσαν; EXEI δική της ΜΚΟ για μετανάστες η Τ. Χριστοδουλοπούλου!


Από το "PRESS-GR"
MΚΟ (μη κυβερνητική οργάνωση ) σχετική με "την ένταξη των επωφελούμενων σε προγράμματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες υλοποιούμενα από φορείς της κοινωνίας των πολιτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης" ανήκει στην ίδια την κυρία Τασία.
Οπότε έχει την άνεση να...
υπογράφει σαν υπουργός κονδύλια στήριξης της δικής της ΜΚΟ και να τσεπώνει τα χρήματα του ΕΣΠΑ και των περιφερειών για να τα διαθέσει (λέμε τώρα) για τους μετανάστες.
Φαντάσου κούραση να υπογράφεις καθημερινά εμβάσματα που χρηματοδοτούν... την τσέπη σου! Για αυτό γίνεται όλη η ιστορία, δεν έχει σημασία ο αριθμός των μεταναστών που ωφεληθεί, αφού κανείς από αυτούς δεν πρόκειται ποτέ να ωφεληθεί από τη διαδικασία αυτή.
Μην την υποτιμάτε λοιπόν την υπουργό μας, γιατί βάζει τα "γυαλιά" και στον Κατρούγκαλο!
https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-9/12439452_793937714075726_6945387944870327118_n.jpg?oh=9992cdea720610508ed8528644b42f8e&oe=574EE186

Απίστευτα ύπουλο ανθελληνικό χτύπημα από την Colgate.


Aνακαλύψαμε κάτι το ανατριχιαστικό μέσα στα Ελληνικά Σούπερ Μάρκετ.
Η γνώστη οδοντόκρεμα Colgate που μπαίνει σε περισσότερα σπίτια, έκανε μια απίστευτα προκλητική κίνηση απέναντι στο ανυποψίαστο Ελληνικό καταναλωτικό κοινό.
Πάνω στην συσκευασία, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες αναφέρεται σε περίοπτη θέση το λογότυπο ενός Σκοπιανού Οδοντιατρικό Συλλόγου, με την κατάπτυση επωνυμία: “Macedonia Dental Society”
Δηλαδή πάνω τις οδοντόκρεμες που μπαίνουν στα στόματα των Ελλήνων, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ το
11
όνομα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” ως όνομα των Σκοπιανών. Οι Σκοπιανοί οδοντίατροι εγκρίνουν την οδοντόκρεμα ως “Μακεδόνες” πια, με το “έγκριτο”, σχετικά ανύπαρκτο, Οδοντιατρικό τους Σύλλογο.
Σημειολογικά αν το πιάσουμε, όχι απλά μας υποχρεώνουν να κάνουμε θέμα της ονομασίας “γαργάρα”,αλλά μας αναγκάζουν να πλένουμε τα δόντια μας μ’ αυτό.
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ:
Ως Έλληνες Πολίτες στους δύσκολους καιρούς που ζούμε και όπου το παιχνίδι παίζεται στις λεπτομέρειες, οφείλουμε:
Να ενημερώσουμε γνωστούς και φίλους με emails για την εν λόγω δημοσίευση.
Να επικοινωνήσουμε άμεσα με την γραμμή υποστήριξης της ανίερης Colgate – Palmolive, τηλέφωνο 800-11-25100 ή με e-mail. Να τους πούμε με όλη μας την δύναμη, ότι αν δε αποσύρει άμεσα το προϊόν, ζητώντας συγνώμη δημοσίως θα προβούμε σε μαζικό Μπουκοτάζ, όλων των προϊόντων.
Να επικοινωνήσουμε άμεσα, με τα σούπερ μάρκετ και να μιλήσουμε με ανώτερα στελέχη για το πρόβλημα, έτσι ώστε να αποσύρουν όλα τα ανθελληνικά προϊόντα από τα ράφια.
Να επικοινωνήσουμε τους Ιατρικούς, στους Οδοντιατρικούς Συλλόγους για το λογότυπο τους, ψευδεπίγραφου σκοπιανού οδοντιατρικού συλλόγου, που σφεταιρίζεται το όνομα της Μακεδονίας και την Ιστορία μας. Να πείσουμε έτσι ώστε να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες.
Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής:
Τηλ.: 210-38 21 109 / 210 38 06 668
Fax.: 210-38 33 788

Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσ/νίκης:
Τηλ.: 2310- 23 76 60
Fax.: 2310- 28 43 70 
πηγή