Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Άλλη μια πράξη αγάπης και προσφοράς προς όφελος των δοκιμαζομένων αδελφών μας, από τον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Κατούνας.



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgx_Gfk2qXe_kOjOIhTq2Qk9S90UpPFPOdFlzJTsw_wHXqWGUYwhKFg7OEod2DQ-BLgcZtQb2ApLp5-5T1hbzsUs_hLM9uCYc3s8pkzOQp78odDimV7SzVb_sZglBhwT4JaNuWsAuvZ1P4/s400/AGIOS+ATHANASIOS.JPG

Με αφορμή την ανακοίνωση – πρόσκληση για συγκέντρωση τροφίμων ενόψει των ημερών που έρχονται, θα θέλαμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Τριάντη, για την προσφορά του στον τόπο μας και ιδιαιτέρως στην Κατούνα.

Είναι εξαιρετικά παρήγορο μέσα στον κυκεώνα της πνευματικής και οικονομικής κρίσης την οποία βιώνουμε σαν λαός, του ατομικισμού, της σαρκολατρείας και της προβολής αποτυχημένων προτύπων και συμπεριφορών, ένας ιερέας να κρατάει ζωντανή μια ενορία!

Το φιλανθρωπικό του έργο δεν περιορίζεται στην ευκαιριακή συγκέντρωση και προσφορά τροφίμων κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα, αλλά λειτουργώντας μια τράπεζα τροφίμων και ενδυμάτων, η οποία στηρίζεται στην προσφορά των ενοριτών, είναι σε θέση να ανακουφίζει τον πάσχοντα συγχωριανό μας.

Περισσότερο, όμως, αυτό που κάνει την ενορία του Αγίου Αθανασίου Κατούνας ζωντανή είναι οι πληθώρα των εκδηλώσεων, οι οποίες λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια του έτους. Λατρευτικές εκδηλώσεις Σχολή Γονέων, κύκλοι Αγίας Γραφής, κατηχητικά σχολεία κ.α. Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι στα κατηχητικά σχολεία συμμετέχουν πλήθος νέων παιδιών, τα οποία μαθαίνουν την Αληθινή ζωή, χωρίς αδιέξοδα… τον Χριστό. Δεν υπάρχει άλλη αλήθεια να δώσει ο π. Νεκτάριος. Από πόσα πράγματα έχουν γλιτώσει αυτά τα νέα παιδιά!

Είναι η πρώτη φορά, που μέσα από αυτό τον ιστότοπο εκφραζόμαστε προσωπικά και ονομαστικά για κάποιο πρόσωπο, αλλά θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση μας να αναδεικνύονται ζωντανές φωνές, με ήθος, που αληθινά προσφέρουν σε αυτό τον τόπο, καθώς και να προβάλλουμε το έργο τους, που δεν υστερεί σε τίποτα από το αντίστοιχο μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας.

Ευχόμαστε σε αυτόν και τους συνεργάτες του ο Αναστάς Χριστός να τους δίνει δύναμη.

Καλή Μεγάλη Εβδομάδα, καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!

Κατούνα Κου πε πε


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh3GuDUMeYuIAlD9t-adSr-DmSmzuF3D_D-DHvpVfQvjmv8m9JST_wYu81GTW9KK5QqkWnbyEQNwVGDcVXqfKmPhbN0Lo3_rEgCoisgsIAaOQz8TozLrNsRndqtaqXSchBbxe62DPX_KcZ0/s1600/food_pantry_donations.jpg


Αγαπητοί μου Αδελφοί.
Πλησιάζουν οι μεγάλες εορτές της Εκκλησίας μας, σε λίγες ημέρες θα εορτάσουμε και πάλι την Μεγάλη εορτή του Πάσχα. Είναι γνωστή, σε όλους μας, η οικονομική δυσπραγία που υπάρχει στην Πατρίδα μας.

Ζούμε καθημερινά την φτώχια και την στέρηση αδελφών μας οι οποίοι δεν έχουν ούτε τα στοιχειώδη αγαθά. Οι ανάγκες είναι μεγάλες και γίνονται μεγαλύτερες όσο περνάει ο καιρός, για το λόγο αυτό δεν πρέπει να αγνοήσουμε, να περιφρονήσουμε τις κραυγές πολλών αδελφών που ζητούν ψωμί και γάλα για τα παιδιά τους.

Με τη χάρη του Θεού η φιλόπτωχος διακονία «Δημιουργία τράπεζας τροφίμων» της ενορίας μας προσπαθεί να διακονήσει τον πάσχοντα αδελφό, με τη συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας ( Γάλα, όσπρια, ζυμαρικά, κ.τ.λ.) αλλά και κρέας που θα γίνεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου.

Σας παρακαλούμε, να συνδράμετε και εσείς στο έργο αυτό της ενορίας μας, όπως άλλωστε  πράξατε και παλαιοτέρα.

Σας ευχαριστώ και σας συγχαίρω για την πάντοτε Θεάρεστη ανταπόκρισή σας. Εύχομαι σε  σας και στις οικογένειες σας καλή Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα και καλή Ανάσταση. Με την αγάπη του Αναστάντος  Χριστού μας.
 Ο Εφημέριος της ενορίας σας. 
Αρχιμ. Νεκτάριος Ν. Τριάντης
                                               


Καλό Μήνα και ευλογημένη Σταυροαναστάσιμη πορεία! Με το Καλό να εορτάσουμε την Του Χριστού Αγία Ανάσταση και την δική μας ψυχική ανάταση. Η μετάνοια της ψυχής θα μας κρατήσει ζωντανούς ανάμεσα στους νεκρούς.

http://www.diakonima.gr/wp-content/uploads/2011/10/Bokoros.jpg

Χρειάζεται μεγάλος ἀγώνας, γιατί τά πάθη ἔχουν μεγάλη δύναμη. Μέ τή χάρη ὅμως τοῦ Θεοῦ θά νικήσει ὁ γενναῖος ἀθλητής πού ἀγωνίζεται μ’ ὅλες τίς δυνάμεις του.
Ὁ σωματικός κόπος καί ἡ μελέτη τῶν θείων Γραφῶν φυλᾶνε τήν καθαρότητα τοῦ νοῦ. Ἀκόμη χρειάζεται καί πολλή προσευχή, ὥστε νά ἐπισκιάσῃ τόν ἀγωνιστή ἡ Θεία Χάρη.

Γιά ν’ ἀποκτήσῃ κανείς τή Χάρη τοῦ Ἁγίου Πνεύματος χρειάζεται μεγάλος πνευματικό
ς ἀγώνας, γιατί εὔκολα παρασύρεται ὁ ἄνθρωπος στό κακό καί χάνει σέ μιά στιγμή αὐτό πού ἀπέκτησε ὕστερα ἀπό μεγάλους ἀγῶνες...

Στήν καρδιά τοῦ ἀνθρώπου ὑπάρχει τό καλό καί τό κακό. Ἀπό τόν ἀγῶνα τό δικό μας θά ἐξαρτηθεῖ πιό ἀπό τά δύο θά ἐπικρατήσει. Ἄν ἀφήσουμε τόν ἑαυτό μας ἐλεύθερο, χωρίς νά τόν βιάσουμε, θά ἐπικρατήσει τό κακό. Ἀντίθετα ὅταν ἀγωνισθοῦμε, θά νικήσει τό καλό καί ἡ ἀρετή.

Ὁ ἀγώνας αὐτός εἶναι σκληρός. Θά πέσεις καί θά ξανασηκωθεῖς καί πάλι θά πέσεις καί πάλι θά σηκωθεῖς. Εἶναι ἀγώνας ἰσόβιος. Γιατί ὁ σατανᾶς δέν μᾶς ἀφήνει ἀνενόχλητους οὔτε μία στιγμή. Μία στιγμή ἀμελείας περιμένει, γιά νά τήν ἐκμεταλλευθῇ καί νά κάνει ζημιά στήν ψυχή μας.

Αββάς Ισαάκ ο Σύρος

Μικρά Ασία: Ελληνίδα βρήκε το σπίτι των παππούδων– 90 χρόνια μετά



«92 χρόνια μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα, μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο- γράφει το τούρκικο δημοσίευμα- μια Ελληνίδα επιχειρηματίας, εντόπισε  με επιτυχία το σπίτι των παππούδων της με βάση μια παλιά φωτογραφία που λήφθηκε  μπροστά από την πόρτα του γείτονα, σε πόλη που είχε τότε  όνομα (στη γλώσσα) των προγόνων της».


Η Ελληνίδα επιχειρηματίας Agallia Christidou μαζί με Τούρκο οδηγό έφθασε στην  τουρκική πόλη του Αιγαίου  Söke, ( Σωκιά ή Ανέων- στην αρχαιότητα Ἄναια,ή Ανναία) όπου κυριαρχούσε  το ελληνικό στοιχείο, ιδιαίτερα στην γειτονικά του Κεμάλ Πασά (Kemalpaşa Mahallesi ), όπου υπήρχαν  μεγάλα ιστορικά σπίτια  πολλών Ελλήνων, σημειώνει το δημοσίευμα.

Στο χέρι της κρατούσε μια φωτογραφία του παππού της, του Χρήστου Χρηστίδη με ένα γείτονα, βρισκόμενοι  στο κατώφλι του σπιτιού του, όπως διακρίνονταν στο βάθος.
Αφού περπάτησε ‘δρόμο στο δρόμο’ κοιτούσε τις πόρτες των σπιτιών προσπαθώντας να βρει την ιστορική πόρτα του παππού της. Τελικά τα κατάφερε. Βρήκε που τραβήχτηκε η φωτογραφία και είδε το σπίτι των παππούδων της, που το εγκατέλειψαν (εκδιώχθηκαν) τότε  και εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα.


Με απερίγραπτη χαρά η Χρηστίδου δήλωσε: «Το μοναδικό στοιχείο που είχα ήταν η φωτογραφία του παππού μου, του Χρήστου Χρηστίδη, που τραβήχτηκε μπροστά από το σπίτι του φίλου του και οι ηλικιωμένοι με είχαν περιγράψει το σπίτι. Είμαι τόσο ευτυχισμένη που  βλέπω το σπίτι και τους δρόμους που έζησαν οι δικοί μου».

Το σπίτι της οικογένειας Χρηστίδη  τώρα λειτουργεί ως Δημόσιο Κέντρο Εκπαίδευσης, ενώ το οίκημα που λήφθηκε στη φωτογραφία είναι ένας δημόσιος ξενώνας – Guest Homes που ανήκει το δήμο της Söke/ Σώκιας.
πηγή

«Η αθωότητα, είναι ανώτερη από την ιδιοφυΐα».


ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ (1888–1970)

Στριφτή ταχινόπιτα

Σχετικά με τη συνταγή 
Δυσκολία: Εύκολη 
Σκεύος: Ταψί 
Χρόνος ετοιμασίας: Περισσότερο από 90 λεπτά 
Ποσότητα για: 6-8 άτομα 


Υλικά συνταγής
  • 450γρ. φύλλο κρούστας
  • 300γρ. ταχίνι
  • 130γρ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. μέλι
  • 200γρ. καρύδια τριμμένα χοντρά
  • λίγο λάδι για άλειμμα (ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο)
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. γαρίφαλο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • άχνη για το πασπάλισμα

Διαδικασία συνταγής
  1. Ανακατεύουμε σε μούλτι το ταχίνι μαζί με το μέλι, τη ζάχαρη, το μέλι, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο.
  2. Αλείφουμε ένα στρόγγυλο ταψί με λίγο λάδι. Παίρνουμε ένα φύλλο, βάζουμε στην άκρη της μιας πλευράς του γέμιση και πασπαλίζουμε με καρύδια. Τυλίγουμε σε ρολό χωρίς να τυλίγουμε σφιχτά γιατί θα φουσκώσει λίγο και η γέμιση.
  3. Ξεκινάμε το στρώσιμο των φύλλων από την εξωτερική πλευρά του ταψιού. Συνεχίζουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και φτιάχνουμε ένα μεγάλο σαλιγκάρι στο ταψί. Αλείφουμε με λίγο λάδι από πάνω τα φύλλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150oC-160oC, μέχρι να ροδίσει η ταχινόπιτα. Θα χρειαστεί περίπου 35-40 λεπτά.
  4. Αφού κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με λίγη άχνη και σερβίρουμε.
πηγή

Ανοιξιάτικοι προορισμοί γεμάτοι λουλούδια!

Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν στον κόσμο και τα λουλούδια ανθίζουν δημιουργώντας ένα πανέμορφο σκηνικό στη φύση. Πάρκα, πλατείες, κοιλάδες γεμίζουν χρώμα και άρωμα και προσκαλούν τους επισκέπτες να μπουν τάχιστα σε ανοιξιάτικο mood. Σε διάφορα σημεία του πλανήτη η άνοιξη έκανε την εμφάνισή της καλύπτοντας τα πάντα με ένα πολύχρωμο χαλί. Δείτε στη συνέχεια πού μπορείτε αυτή την εποχή να απολαύσετε τα ωραιότερα λουλούδια…
1. Keukenhof Gardens, Ολλανδία
perierga.gr - Ανοιξιάτικοι προορισμοί γεμάτοι λουλούδια!
2. Πάρκο Ueno, Τόκιο, Ιαπωνία
perierga.gr - Ανοιξιάτικοι προορισμοί γεμάτοι λουλούδια!
3. Νησί Jeju, Νότια Κορέα
perierga.gr - Ανοιξιάτικοι προορισμοί γεμάτοι λουλούδια!
4. Ashikaga Flower Park, Tochigi Prefecture, Ιαπωνία
perierga.gr - Ανοιξιάτικοι προορισμοί γεμάτοι λουλούδια!
5. Hill Country, Τέξας
perierga.gr - Ανοιξιάτικοι προορισμοί γεμάτοι λουλούδια!
6. Βοτανικός Κήπος Σικάγο, Ιλινόις
perierga.gr - Ανοιξιάτικοι προορισμοί γεμάτοι λουλούδια!
7. Tidal Basin, Ουάσινγκτον
perierga.gr - Ανοιξιάτικοι προορισμοί γεμάτοι λουλούδια!
8. Προβηγκία, Γαλλία
perierga.gr - Ανοιξιάτικοι προορισμοί γεμάτοι λουλούδια!
9. Halle, Βέλγιο
perierga.gr - Ανοιξιάτικοι προορισμοί γεμάτοι λουλούδια!
10. Agassiz, Καναδάς
perierga.gr - Ανοιξιάτικοι προορισμοί γεμάτοι λουλούδια!
11. Kawachi Fuji Gardens, Ιαπωνία
perierga.gr - Ανοιξιάτικοι προορισμοί γεμάτοι λουλούδια!
12. Harrogate, Αγγλία
perierga.gr - Ανοιξιάτικοι προορισμοί γεμάτοι λουλούδια!
13. Κήπος Monet, Giverny, Γαλλία
perierga.gr - Ανοιξιάτικοι προορισμοί γεμάτοι λουλούδια!
14. Κήπος των Βερσαλλιών, Γαλλία
perierga.gr - Ανοιξιάτικοι προορισμοί γεμάτοι λουλούδια!
15. Leckhampton Hill, Cotswolds, Αγγλία
perierga.gr - Ανοιξιάτικοι προορισμοί γεμάτοι λουλούδια!
16. Η Κοιλάδα των Λουλουδιών, Uttarakhand, Ινδία
perierga.gr - Ανοιξιάτικοι προορισμοί γεμάτοι λουλούδια!
17. Antelope Valley, Mojave, Καλιφόρνια
perierga.gr - Ανοιξιάτικοι προορισμοί γεμάτοι λουλούδια!
18. Butchart Gardens, Καναδάς
perierga.gr - Ανοιξιάτικοι προορισμοί γεμάτοι λουλούδια!
19. Κοιλάδα με τουλίπες, Ολλανδία
perierga.gr - Ανοιξιάτικοι προορισμοί γεμάτοι λουλούδια!
20. Anza-Borrego Desert State Park, Καλιφόρνια
perierga.gr - Ανοιξιάτικοι προορισμοί γεμάτοι λουλούδια!
21. Umbria, Ιταλία
perierga.gr - Ανοιξιάτικοι προορισμοί γεμάτοι λουλούδια!
22. Logan Pass, Μοντάνα
perierga.gr - Ανοιξιάτικοι προορισμοί γεμάτοι λουλούδια!
23. Crested Butte, Κολοράντο
perierga.gr - Ανοιξιάτικοι προορισμοί γεμάτοι λουλούδια!
24. Pacific Grove, Monterey Bay, Καλιφόρνια
perierga.gr - Ανοιξιάτικοι προορισμοί γεμάτοι λουλούδια!
25. Σιένα, Τοσκάνη, Ιταλία
perierga.gr - Ανοιξιάτικοι προορισμοί γεμάτοι λουλούδια!
26. Hitachi Seaside Park, Ibaraki Prefecture, Ιαπωνία
perierga.gr - Ανοιξιάτικοι προορισμοί γεμάτοι λουλούδια!
27. Carlsbad Flower Fields, Καλιφόρνια
perierga.gr - Ανοιξιάτικοι προορισμοί γεμάτοι λουλούδια!
πηγή

Η εαρινή σύναξη


 Αποτέλεσμα εικόνας για donkeys
-"Τι θα κάνουμε με τα αναρχικά μουλάρια , βρε Ζωή;"
-"Πρόσεχε Γιάννη, πώς μιλάς! Δεν τα λέμε 'αναρχικά" αλλά 'ελευθεριακά'.Είναι  θέμα  πολύ σοβαρό η ακριβής  ορολογία, για  να μη διαστρεβλώνουμε τα πράγματα.
-Σόρι, Ζωή, έπρεπε να είμαι πιο προσεχτικός , δε θα το ξανακάνω.Πάντως οφείλεις να το παραδεχτείς , έχουμε προβλημα με τα ελευθεριακά μουλάρια . Έχουν ξεσαλώσει. Συμπεριφέρονται ως ταύροι. Η μια κατάληψη ακολουθεί την άλλη. Κάτι πρέπει να κάνουμε.Θα μας  κάνουν όλα τα δημόσια κτίρια  θερινά.
-Τι να κάνουμε, ρε Γιάννη; Το θέμα είναι πάρα πολύ ευαίσθητο , άπτεται των ατομικών δικαιωμάτων. Δεν μπορείς να παίζεις ως προοδευτικός όνος  με το αναφαίρετο δικαίωμα  όλων των ημιόνων να διαμαρτύρονται με κάθε πρόσφορο τρόπο.Εσύ τι λες , Γαβριήλ;
-Σε ό,τι αφορά το δικό μου χώρο  είναι ακατανόητα όσα κάνουν αυτά τα ημίαιμα ζώα. Τους τα έχουμε δώσει όλα , μου είναι αδύνατο να παρακολουθήσω τη λογική τους. Έτσι δεν είναι, Νίκο, που είσαι υπεύθυνος για το νέο νόμο περί εξανθρωπισμού των αχουριών;
-Κι εγώ τα έχω χαμένα, Γαβριήλ, με όσα κάνουν αυτά τα άφιλα όντα, αντί να μας  πουν "Ευχαριστούμε" για το Νόμο μου που βγάζει ακόμα και ζώα-δολοφόνους έξω. 

πηγή 

«Είστε αναστατωμένοι, επειδή κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν;»

Άνθρωποι, άνθρωποι, είστε αναστατωμένοι;
Τι με θωρείτε  ενεοί; Ομοιάζετε σαν τρελαμένοι!
Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;
Ας παύσουν αμέσως  οι φωνές και των οδόντων ο βρυγμός.
Το κοινοβούλιο στέκει όρθιο,  οι πύλες του είναι ανοιχτές,
ιμάτια μη σκίζετε ,ουδέν το επιλήψιμο , τίποτε το επιβλαβές
Μια βόλτα κάναν τα παιδιά, μ΄ευγένεια εφέρθησαν και τακτ,
κρύο νερό να τους κεράσει η Βουλή έπρεπε, γλυκό λουκούμ  ραχάτ !

πηγή 

Ταπεινός υπεράνω σκανδαλισμού!





+Μοναχός Μωυσής Αγιορείτης
Έναν τέτοιο γέροντα αμέριμνο, απλό, ταπεινό, με μεγάλη εμπιστοσύνη στον Χριστό και την Παναγία, γνωρίσαμε.
Ήταν από το Ριζοκάρπασο της σήμερα τουρκοκρατούμενης Κύπρου κι ήλθε στο Άγιον ‘Ορος όταν κι αυτό ήταν Τουρκοκρατούμενο. Εκοιμήθη πριν δώδεκα έτη σε ηλικία εκατόν έξι ετών. Είχε στο Άγιον ‘Ορος ογδόντα έξι έτη.
Εξήλθε αυτού μία δύο φορές, για να πάει προσκυνητής στα Ιεροσόλυμα. Ογδόντα έξι έτη είχε να φάει κρέας. Ογδότα έξι έτη είχε να δει γυναίκα. Είκοσι πέντε έτη είχε να πλύνει το πιάτο του. Υγιέσταστος, εγκρατέστατος, εξυπνότατος , αγαθότατος. Εκατόν τριών ετών ανέβηκε στη σκέπη του κελλιού του να διορθώσει τα κεραμίδια.
«’Οτι ζητάω από την Παναγία μου το στέλνει» έλεγε. «Έχω την εικόνα της, της Οικονόμισσας, και με οικονομεί η Υπερευλογημένη… Να, τώρα ήθελα νερό και ήλθες να μου φέρεις».
Μια φορά ήλθαν δύο φίλοι από την Αθήνα, νεαροί οικογενειάρχες, και με ρωτούσαν αν υπάρχουν γέροντες του Γεροντικού και της Φιλοκαλίας. Υπάρχουν τους είπα και τους πήγα στον γέροντα αυτόν, τον μοναχό Ιωσήφ τον Κύπριο. Ήταν τότε εκατόν πέντε ετών. Ήταν ξαπλωμένος κι έκανε κομποσχοίνι. «Οι κύριοι» του λέγω, «είναι από την Αθήνα και ήθελαν να πάρουν την ευχή σου». Τον είδαν πως δεν είχε όρεξη για κουβέντα. Αφού είπαν δύο-τρία λόγια, τους έκαμε νόημα να φύγουμε.
Φεύγοντας λένε στον γέροντα: «Γέροντα, είμαστε με πολλά προβλήματα, σας παρακαλούμε να προσεύχεσθε».
«Θα προσεύχομαι» τους απαντά, «αλλά για να προσεύχομαι θέλω και λεφτά»! Ντράπηκα πολύ, τα έχασα, δεν ήξερα τι να πω. Προσπαθούσα να δικαιολογήσω την κατάσταση. Απορούσα γιατί να το κάνει αυτό. Τους πήγα σ’ έναν άγιο άνθρωπο κι αυτός να ζητάει χρήματα για να προσευχηθεί; Αυτός που δεν γνώριζε καλά-καλά την αξία των χρημάτων και δεν τους έδινε μεγάλη σημασία. Οι άνθρωποι έφυγαν και λυπήθηκα.
Την άλλη ημέρα που πήγα να τον δω, μου λέει: «Πάτερ Μωυσή την αρετή δεν τη μαζέψαμε μαζί. Μην μου φέρνεις κόσμο να με τιμάνε. Ζήτησα από τον Θεό να με τιμήσει στην άλλη ζωή, όχι σ΄αυτή την ψεύτικη».
Εξεπλάγην. Ντροπιάσθηκε στους ξένους ζητώντας χρήματα, που ποτέ δεν είχε και ποτέ δεν τ’ αγάπησε, με ντρόπιασε κι εμένα. Πού να τολμήσω να ξαναπάω κόσμο. Χάλασε την εικόνα του, ως σπουδαίου ασκητού. Κατέστρεψε την πρόσοψη του. Ποιος από μας το κάνει αυτό; Ήταν ταπεινός. Υπεράνω και του σκανδαλισμού. Τον ένοιαζε τι θα πει γι αυτόν ο Θεός κι όχι οι άνθρωποι. Όταν το είπα στους φίλους έμειναν άφωνοι…
 Η εύλαλη σιωπή, εκδ. «Εν πλω»

Αποσύρεται η διάταξη για την Κάρτα του Πολίτη λόγω των αντιδράσεων στη δημόσια διαβούλευση

 
Την Πέμπτη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την επαναπρόσληψη 3.900 απολυμένων και διαθέσιμων δημόσιων υπαλλήλων.
Μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης μίνι κινητικότητα μέσω της οποίας αυτοί που επιστρέφουν στο δημόσιο μπορούν να μετακινηθούν σε υπηρεσίες με ανάγκη για προσωπικό,

επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας και άλλων κλάδων που είχαν καταργηθεί όπως για παράδειγμα οι σχολικοί φύλακες, πρόσληψη περίπου 6.500 αδιόριστων του ΑΣΕΠ αλλά και μονιμοποίηση 40.000 υπάλληλων αορίστου χρόνου.
Παράλληλα, αποσύρεται η διάταξη για την κάρτα του πολίτη λόγω των αντιδράσεων στη δημόσια διαβούλευση αλλά και η πρόβλεψη για την επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.
πηγή