Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Ο ΒΙΟΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ





Από το λογαριασμό του facebook του κ. Μιχάλη Αργυράκη αναδημοσιεύουμε στη συνέχεια το άρθρο “Η ευλαβέστατη γυναίκα ονόματι Βασιλική”:

“Στο Μεσολόγγι ζούσε μία ευλαβέστατη γυναίκα, ονόματι Βασιλική (Κούλα την φώναζαν), παντρεμένη με τον Δημήτριο, ψαρά στο επάγγελμα. Ήταν και οι δυο πολύ πιστοί και πολύ απλοί άνθρωποι.

Όταν η Βασιλική ήταν νέα, την ημέρα των Θεοφανείων «είδε τους ουρανούς ανεωγμένους» και τους Αγγέλους του Θεού να ψάλλουν. Γι’ αυτό έλεγε: «Αυτή την ήμερα μη φεύγεις από την εκκλησία, έστω και αν καίγεται το σπίτι σου, γιατί ανοίγουν οι ουρανοί».

Το σπίτι που κατοικούσαν ήταν ισόγειο και για πάτωμα είχε τσιμέντο. Όταν έβρεχε γέμιζε νερό πού έφθανε τα είκοσι εκατοστά. Είχαν τοποθετήσει πέτρες για να πατάνε και με ένα “γκιούμι” άδειαζαν το νερό. Το χειμώνα δεν έστρωναν κουρελούδες για να έχουν λίγη ζέστη, γιατί μούσκευαν από τα νερά. Αλλά μέσα σ’ αυτό το παγωμένο σπίτι η καρδιά τους χτυπούσε πολύ ζεστά για τον Χριστό και τα πρόσωπα τους ήταν πάντα χαρούμενα και ειρηνικά. Ή θεία Χάρι τούς φύλαγε και δεν αρρώσταιναν.

Είχαν στο σπίτι τους μία εικόνα της Παναγίας θαυματουργή, μπρος στην οποία άναβαν ακοίμητο καντήλι και εκεί έκαναν τις προσευχές και τις μετάνοιες τους. Στην Εκκλησία πήγαιναν πάντα Κυριακές και εορτές.

Όταν εκοιμήθη ο Δημήτριος, η σύζυγος του Βασιλική άρχιζε να μοιράζει τα υπάρχοντα της. Κράτησε μόνο τα απολύτως απαραίτητα και τα υπόλοιπα τα έδωσε ελεημοσύνη. Άδειασε το σπίτι της. Γύριζε με το Ευαγγέλιο στη μασχάλη και το διάβαζε με πολλή ευλάβεια. Από την σύνταξη της κρατούσε ένα μικρό μέρος για τις ανάγκες της και τα υπόλοιπα τα μοίραζε στους φτωχούς. Την ρωτούσε ό γιός της τι τα κάνει τα χρήματα, και αυτή απαντούσε: «Τα ξόδεψα, παιδί μου».

Μία Κυριακή πήγε κατά τη συνήθειά της στην Εκκλησία και κοινώνησε. Όταν επέστρεψε και έφθασε έξω από το σπίτι της κατάλαβε ότι έφθασε το τέλος της. Εκεί μπροστά στην πόρτα του σπιτιού γονάτισε, έκανε τον σταυρό της και έτσι γονατιστή και σταυροκοπημένη παρέδωσε το πνεύμα της στον Κύριο τον όποιον τόσο αγάπησε εκ νεότητας της και τήρησε πιστά τις εντολές Του. Εκοιμήθη το έτος 1970.

Όταν έγινε γνωστή η κοίμησή της γέμισε το σπίτι της φτωχούς ανθρώπους. Ό ένας έλεγε «εμένα μου έδωσε κουβέρτα, Θεός σχωρέσ’ την», ο άλλος έλεγε «μου έδωσε πιάτα», ο άλλος «ποτήρια», ο άλλος «χρήματα». Έτσι αποκαλύφθηκε μετά την κοίμηση της πού πήγαιναν τα πράγματα και τα χρήματά της.”

Αυτή την περίοδο που η ψυχή μας είναι ψαλιδισμένη εξαιτίας όσων συμβαίνουν στην πατρίδα μας και εξαιτίας των κάθε λογής οικουμενιστικών αθλιοτήτων ας θυμόμαστε ότι ανάμεσά μας υπάρχουν πολλοί άγιοι άνθρωποι. Ασήμαντοι πολλές φορές στα μάτια του κόσμου αλλά γίγαντες στα μάτια του Θεού.

Ας μην απογοητευόμαστε επειδή πολλοί από τους “δοκούντες στύλοι είναι” είναι αποκαρδιωτικά ανίκανοι να μας εμπνεύσουν.

Ο Χριστός πουθενά δεν μας είπε ότι οι Πατριάρχες, οι Αρχιεπίσκοποι, οι επίσκοποι και οι μεγάλοι θεολόγοι θα πάνε στον παράδεισο. Αλλα μας είπε! Οτι η Βασιλεία των Ουρανών ανήκει στους "πτωχούς τω πνεύματι”. Στους ταπεινούς, δηλαδή, που αποδέχονται χωρίς κρατούμενα το Ευαγγέλιο.

Μια τέτοια ευλογημένη ψυχή είναι και η αγία γυναικούλα της διήγησης από το Μεσολόγγι.
πηγή 

To προφητικό βιβλίο Γάλλου συγγραφέα -«Το 2022 οι ισλαμιστές θα κυβερνούν τη Γαλλία»


Τι ειρωνεία κι αυτή! Την αποφράδα Τετάρτη που το Παρίσι πνίγηκε στο αίμα από την κτηνώδη επίθεση στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, κυκλοφόρησε το βιβλίο του πολυσυζητημένου Γάλλου συγγραφέα Μισέλ Ουελμπέκ με τίτλο «Υποταγή». Στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού, ο Ουελμπέκ είχε θέση στην πρώτη σελίδα. Θέλετε κι άλλες συμπτώσεις;
Το μυθιστόρημα, πριν καν κυκλοφορήσει, ξεσήκωσε σάλο στη Γαλλία καθώς θεωρείται «ισλαμοφοβικό». Καίτοι δεν είναι πρώτη φορά που ο Ουελμπέκ, λάτρης των λογής προκλήσεων, βάλλει με τον τρόπο του κατά των γαλλικών στερεοτύπων, τούτη τη φορά φαίνεται πως κλονίζει τη βασική σταθερά των Γάλλων που έχει να κάνει με την απώλεια της εθνικής ταυτότητας.
Ο Ουελμπέκ στην «Υποταγή» εκτείνει τον μυθιστορηματικό χρόνο έως το 2022 οπότε και μια ισλαμική κυβέρνηση αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της χώρας. Οι συντηρητικοί και οι σοσιαλιστές υποστήριξαν το κόμμα του για να αποτρέψουν την άνοδο της ακροδεξιάς Μαρίν Λε Πεν στην προεδρία. Ο μουσουλμάνος Πρόεδρος πάντως καταργεί την θρησκευτική ελευθερία και επιβάλλει την μαντήλα ως υποχρεωτική καθώς και την πολυγαμία. Η Ούρσουλα Βέλτερ, ανταποκρίτρια του γερμανικού ραδιοφώνου DLF στο Παρίσι, λέει σχετικά: «To βιβλίο πραγματεύεται μια σειρά από επίκαιρα ερωτήματα και η πολιτική πραγματικότητα βρίσκεται στο προσκήνιο. Η Σαρία, το ισλαμικό κόμμα που θα αναλάβει την εξουσία από το 2022, όλα αυτά είναι θέματα που έχουν να κάνουν με την ταυτότητα, με την ξενοφοβία, αλλά και με την αποτυχία των πολιτικών κομμάτων, όπως επίσης με την προσπάθεια των ανθρώπων να βρουν στηρίγματα στη θρησκεία. Όλο αυτό το λογοτεχνικό κοκτέιλ προκαλεί μεγάλο θόρυβο διότι είναι τεταμένη η πολιτική κατάσταση».
Ο Μισέλ Ουελμπέκ 
Για πάρα πολλούς το συγκεκριμένο βιβλίο έχει μια προφητική διάσταση, ενώ για άλλους απλώς προβάλλει με τον πλέον έκτυπο τρόπο τις μαζικές προκαταλήψεις για το Ισλάμ. Λόγω της συγκυρίας το βιβλίο του αυτή τη στιγμή έχει ξεφύγει από τη λογοτεχνική συζήτηση μεταξύ ειδικών. Ειδικά και λόγω του γεγονότος ότι στο τελευταίο τεύχος του Charlie Hebdo ο Ουελμπέκ ήταν στην πρώτη σελίδα. Ο ίδιος πάντως, αρνείται την «ισλαμοφοβική» διάσταση που αποδίδεται στο βιβλίο του και αντιτείνει πως «το βιβλίο δεν παίρνει θέση. Ήταν πιο πολύ ένα χριστουγεννιάτικο δώρο στην Λεπέν και το Front National. Δεν ξέρω αν συμβεί το 2022, δηλαδή τόσο κοντά, αλλά σίγουρα υπάρχει η πιθανότητα να συμβεί κάποια στιγμή να έχουμε μια ισλαμική κυβέρνηση στη Γαλλία. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι δεν αντέχουν να ζήσουν χωρίς τη θρησκεία τους. Ο αθεϊσμός και ο λαϊκισμός είναι νεκροί, όπως και η Γαλλική Δημοκρατία».
Η Ούρσουλα Βέλτερ συμπληρώνει: «Δηλώνει στους επικριτές του πως η ισλαμοφοβία δεν είναι μορφή ρατσισμού. Θα πρέπει ωστόσο να λάβει υπόψη του ότι o αρχισυντάκτης της Libération έγραψε πως τώρα οι ακροδεξιοί επέστρεψαν στην υψηλή λογοτεχνία. Πάντως για το βιβλίο εκφράστηκε ακόμα και ο Πρόεδρος της χώρας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος δήλωσε πως αξίζει τον κόπο να διαβάσει κανείς το βιβλίο και μόνο για τον λόγο ότι υπάρχει αυτή η δημόσια συζήτηση και κάλεσε τους συμπατριώτες του να μην διολισθήσουν σε αισθήματα ξενοφοβίας».
O Oουελμπέκ παραδέχεται πάντως πως παίζει με τις φοβίες των Γάλλων, οι οποίες έχουν να κάνουν με την απώλεια της ταυτότητας και των δυτικών αξιών. Ο κριτικός λογοτεχνίας Μισέλ Μπεγκλέ λέει πως το μυθιστόρημα προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες. Και προσθέτει πως δεν πρόκειται για επίθεση στη μουσουλμανική θρησκεία αλλά για κριτική σε μια δημοκρατία που επαναπαύεται. Οι εκδόσεις Flammarion κυκλοφόρησαν καταρχάς 150.000 αντίτυπα στην Γαλλία, ενώ σε δέκα μέρες θα κυκλοφορήσει το βιβλίο στα ιταλικά και στα γερμανικά.

Οι τροφές που μας κρατούν ζεστούς τον χειμώνα



Οι τροφές που μας κρατούν ζεστούς τον χειμώνα
Ο χιονιάς και το έντονο κρύο συνεχίζονται και μπορεί στο σπίτι το καλοριφέρ και το τζάκι να είναι συνεχώς σε λειτουργία ώστε η θερμοκρασία να παραμένει σε σταθερή βάση αλλά καλό θα είναι να γνωρίζουμε και ποιες τροφές είναι ιδανικές ώστε να διατηρηθεί μια σταθερή θερμοκρασία και στο σώμα μας. Τι πρέπει λοιπόν να μαγειρέψουμε ώστε να πάρουμε όση ενέργεια;
Σύμφωνα με τη διαιτολόγο, διατροφολόγο Έλενα Περλεπέ οι τροφές όταν μεταβολίζονται αποδίδουν ένα ποσό ενέργειας το οποίο ο οργανισμός το αξιοποιεί για να καλύψει διάφορες λειτουργίες του, όπως τη διατήρηση μιας σταθερής πίεσης, τη σωστή και επαρκή κυκλοφορία του αίματος, τη διατήρηση του μυϊκού ρυθμού, τη λειτουργία της καρδιάς και φυσικά τη διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας στο σώμα. Αυτό με άλλα λόγια χαρακτηρίζεται και ως Βασικός Μεταβολισμός. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κρύα ιδιοσύσταση και άλλοι ζεστή. Με άλλα λόγια, άλλοι άνθρωποι είναι λιγότερο ανεκτικοί στο κρύο και άλλοι στη ζέστη. Σε άτομα με κρύα ιδιοσύσταση, όταν μειώνεται η θερμοκρασία περιβάλλοντος οι ενεργειακές τους απαιτήσεις πρέπει να καλύπτονται από τρόφιμα που θα αυξήσουν τις καύσεις του οργανισμού και θα ζεστάνουν το σώμα. Σημαντικό ρόλο εδώ παίζει και η θερμοκρασία των γευμάτων.

Εντάξτε στη διατροφή τις παρακάτω τροφές για να σας ζεστάνουν τις κρύες ημέρες του χειμώνα.
Ενυδάτωση: Νερό, Ζεστά Αφεψήματα, Καφές και Ρόφημα Κακάο
Η επαρκής ενυδάτωση εξασφαλίζει τη σωστή λειτουργία του οργανισμού. Όταν αφυδατώνεται το σώμα μειώνεται η θερμοκρασία του σώματος και κρυώνουμε.
Tip: Τον χειμώνα οι περισσότεροι δυσκολεύονται να καλύψουν τις απαιτήσεις του σώματος σε υγρά λόγω χαμηλής θερμοκρασίας περιβάλλοντος και μια ιδανική λύση είναι τα ζεστά αφεψήματα (τσάι, χαμομήλι, τίλιο κ.α.). Προσθέστε και λίγο μέλι που αποτελεί μοναδικό ρόφημα για όλες τις ώρες.

Σούπες
Είναι ιδανικές σε καθημερινή κατανάλωση τις κρύες ημέρες του χειμώνα, καθώς είναι ένα γεύμα με χαμηλό θερμιδικό φορτίο, πλούσιες σε νερό που συμβάλλουν στην ενυδάτωση του οργανισμού και μπορεί να αποτελεί πρώτο πιάτο συνοδευτικά ή κυρίως γεύμα όταν περιέχει κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, τυρί, ή φασόλια.
 Προσθέστε στις σούπες λεμόνι και πιπέρι και η γεύση θα απογειωθεί και θα σας κρατήσει ζεστούς.

Καυτερά μπαχαρικά
Ενισχύουν τον βασικό μεταβολισμό μέσω της αύξησης των καύσεων λόγω της αυξημένης θερμογεννετικής δράσης τους. Αποξηραμένα φρούτα- δαμάσκηνα, σύκα, ξηροί καρποί και σταφίδες
Αποδίδουν συμπυκνωμένη μορφή ενέργειας κρατώντας τα επίπεδα των καύσεων σταθερά με αποτέλεσμα τη διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας του οργανισμού.
Μικρά και συχνά γεύματα: Παρέχουν στον οργανισμό την ποσότητα ενέργειας που χρειάζεται για τις καύσεις διατηρώντας σε σταθερά επίπεδα τη θερμοκρασία του σώματος.
Ενίσχυση της διατροφής με υδατάνθρακες: Αποτελούν το κυριότερο καύσιμο του οργανισμού. Περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες και άμυλο και αποδίδουν ενέργεια με αργό και σταθερό ρυθμό. Εκτός των άλλων διεργασιών, την ενέργεια αυτή την αξιοποιεί ο οργανισμός σταδιακά και για τη διατήρηση της θερμοκρασίας σε σταθερά επίπεδα.
 Προτιμήστε προϊόντα ολικής άλεσης όπως μακαρόνια ολικής άλεσης, αναποφλοίωτο ολικώς ή μερικώς ρύζι, πλιγούρι, τραχανά. 
πηγή

Αυτά φέρνουν τα ανοιχτά σύνορα και η πολυπολιτισμικότητα



Όπως όλες οι προηγούμενες πράξεις αιμοσταγούς βαρβαρότητας, έτσι και η χθεσινή στην Γαλλία θα βρει το δρόμο της προς την λήθη. Ήταν ένα ακόμα άβολο γεγονός για τους θιασώτες των ανοιχτών συνόρων και της πολυπολιτισμικότητας. Ήταν μια είδηση και εικόνα που θα πρέπει να ξεχάσουμε στον δρόμο προς την πολυπολιτισμική ουτοπία που μας ετοιμάζουν.

Αν θες να δεις πραγματικά τι σημαίνει ωμή πολιτική δύναμη δεν έχεις παρά να δεις τα στοιχεία που παραθέτει η Pew Research, μια από τις πιο έγκυρες παγκοσμίως εταιρία δημοσκοπήσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της, στην Ελλάδα το 86% των πολιτών θέλουν λιγότερη μετανάστευση, και αυτή είναι μια υπερκομματική στάση αφού σε αυτή συμφωνούν το 91% των δεξιών, το 87% των κεντρώων και το 81% των αριστερών. Και όμως στα ΜΜΕ και σε όλους τους μηχανισμούς του κράτους που επηρεάζουν το συγκεκριμένο θέμα, η μειοψηφική άποψη στην κοινωνία είναι η κυρίαρχη και σχεδόν η μόνη επιτρεπτή. Είναι ένα κλασσικό παράδειγμα για το πως ένα πολιτικο-μιντιακό κατεστημένο μπορεί και επιβάλλει αυτά που θέλει ανεξάρτητα από ότι θέλει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Το Δεκέμβριο η Καθημερινή καλύπτοντας τις διαδηλώσεις στην Γερμανία ενάντια στην ισλαμοποίηση της Ευρώπης, θα έχει τον υπότιτλο για τους διαδηλωτές: «Είναι παραπλανημένοι πολίτες, θύματα του φόβου τους ή συνειδητοί ρατσιστές;» Αυτή είναι η εξήγηση του κατεστημένου όχι μόνο για τις συγκεκριμένες διαδηλώσεις, αλλά και για τις πιο μετριοπαθείς εκφράσεις σκεπτικισμού στο φαινόμενο της αθρόας λαθρομετανάστευσης. Οι όποιες επιφυλάξεις για αυτό το θέμα είναι εξ αρχής άκυρες. Το πολιτικο-μιντιακό κατεστημένο έχει αποφασίσει την ορθή πολιτική και αν διαφωνείς τότε αυτό συμβαίνει γιατί απλά είσαι παραπλανημένος, φοβικός ή ρατσιστής. Αυτά είναι τα όρια της δημοκρατίας μας.

Η πολιτική τάξη της Ευρώπης, όπως κάνει σχεδόν σε όλα τα θέματα, έχει μια πολιτική την οποία εφαρμόζει ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα και τις συνέπειες. Έτσι η απάντηση στα προβλήματα που δημιουργούν τα ανοιχτά σύνορα και η πολυπολιτισμικότητα είναι η λήθη και οι νόμοι λογοκρισίας, ώστε οι κρατούντες να μπορούν να συνεχίσουν να προσποιούνται ότι όλα πάνε καλά.

Το βράδυ της Τετάρτης στο δελτίο του ΣΚΑΪ ο δημοσιογράφος κ. Παύλος Τσίμας θα εξηγήσει την τρομοκρατική επίθεση ως κάτι που ανήκει σε ένα φαύλο κύκλο βίας. Όπως είπε ο κ. Τσίμας, υπήρξαν οι δηλώσεις για παράδειγμα του Βρετανού πρωθυπουργού Κάμερον, που είπε ότι θέλει να περιορίσει τη αθρόα μετανάστευση, και αυτές οι δηλώσεις είναι βία που προστίθενται στις τρομοκρατικές επιθέσεις και έτσι όλα μαζί συνιστούν το φαύλο κύκλο βίας. Δηλώσεις και σφαίρες ένα και το αυτό δηλαδή. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι ισλαμιστής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, που δήλωσε ότι οι «”μουσουλμάνοι επίσης επλήγησαν”, αναφερόμενος στις γελοιογραφίες για τον Μωάμεθ που είχε δημοσιεύσει το περιοδικό!».

Ο κ. Τσίμας ως παλαιότερος “δημοσιογράφος” του Ριζοσπάστη θα πρέπει να γνωρίζει τον όρο χρήσιμοι ηλίθιοι. Κάποτε από τον Ριζοσπάστη προπαγάνδιζε για την κομμουνιστική ουτοπία που κόστισε την ζωή σε περίπου 100 εκατομμύρια ανθρώπους. Τώρα από τα - ας τα πούμε - αστικά ΜΜΕ μας πουλά την ουτοπία της πολυπολιτισμικότητας. Ας ελπίσουμε ο αριθμός των θυμάτων της ουτοπίας du jour να είναι πολύ μικρότερος. 

πηγή 

Δώσε φόβο, μάστορα!..

  

 Είναι τόσο χοντροκομμένη, τόσο γκροτέσκα η τρομολαγνική-τρομοκρατική προπαγάνδα τους,
     ..που προκαλεί, αυτό που πάντα η υπερβολή προκαλεί: το γέλιο!
      Και στην χειρότερη περίπτωση προκαλεί την αδιαφορία, ή ακόμη και την αντίδραση.

     Γι αυτό, εκφοβίστε μας κι άλλο! Αντέχουμε. Μπορεί να την βρίσκουμε κιόλας! Πεισμώνουμε καλύτερα.

     Όμως αν θέλατε να μας τρομάξετε στ' αλήθεια, να μας κοπούν τα ήπατα και κάθε διάθεση γέλιου,
     ..θα έπρεπε να κάνετε έναν απολογισμό της διακυβέρνησής σας, τα πεπραγμένα σας τέλος πάντων,
     ..για να δούμε ποιό είναι το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών, ΑΠΟ ΤΊ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ. Θα έπρεπε να μας πείτε:

     Πόσο ήταν το δημόσιο χρέος όταν αναλάβατε και πόσο είναι σήμερα;
     Πόσο ήταν το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν και πόσο έχει πέσει σήμερα;
     Πόσοι ήταν οι μισθοί και οι συντάξεις και πόσο είναι σήμερα;
     Ποιά ήταν η δύναμη και η αντοχή των ασφαλιστικών ταμείων και πόση είναι σήμερα;
     Πόσες επιχειρήσεις κλείσανε από τότε που κυβερνάτε;
     Πόσοι ήταν οι άνεργοι τότε και πόσοι είναι σήμερα;
     Πόσοι είχαν αυτοκτονήσει μέχρι τότε και πόσοι μέχρι σήμερα;
     Πόσες ήταν οι κρατικές δαπάνες για την Υγεία και την Παιδεία και πόσες είναι σήμερα;
     Κι ακόμα:
    Έχουν πέσει καθόλου από τότε οι βουλευτικές αποζημιώσεις, τα επιδόματα και τα κάθε είδους προνόμια;
      Μειώθηκαν καθόλου τα έξοδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, του Μεγάρου Μαξίμου, της Βουλής;
     Πόσα ήταν τελικά τα εκατομμύρια δανεικών ευρώ του Μεγάρου Μουσικής που μετακυλήθηκαν στις πλάτες των πολιτών;
     Πόσα εκατομμύρια ευρώ δανεικά χορήγησαν οι συστημικές τράπεζες στις προβληματικές επιχειρήσεις των ΜΜΕ,  και πόσα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπας και επιβιώσουν;
     Γιατί διορίζατε πάντα ως Υπουργούς των Οικονομικών, τσιράκια και εγκάθετους του τραπεζικού συστήματος;
     Γιατί κυβερνήσατε με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου;
     Πόσες χιλιάδες άσχετες πλην αντιλαϊκές ή ''φωτογραφικές''  τροπολογίες περάσατε ''νύχτα'' σε άσχετα νομοσχέδια;
     Πόσες φορές δεν πειθαρχήσατε σε δικαστικές αποφάσεις που δικαίωναν ομάδες εργαζομένων, ή κλάδους ολόκληρους;
     Πόσες φορές καταπατήσατε το Σύνταγμα και αλλοιώσατε πρακτικά και ουσιαστικά την μορφή του Πολιτεύματος;
     Και εν τέλει: ΤΊ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ ΞΑΝΑΕΚΛΕΓΟΣΑΣΤΑΝ;
 
     Αυτή είναι πραγματική τρομοκράτηση,
     ..και όχι η γιαλαντζί που εσείς κάνετε από τα εργολαβικά και άλλα κανάλια!
     Ούτε να μας τρομοκρατήσετε σωστά δεν ξέρετε!
     Παντελώς άχρηστοι.
     Και θέλετε και να σας ψηφίσουμε!..

πηγή